fredag 20 maj 2016

Ett besök på vetenskapsfestivalen i PragJag och Katie besökte Vetenskapsfestivalen igår med 4 av våra 5 barn. Det var en heldagsutflykt till sista hållplatsen på den röda tunnelbanelinjen. Mässområdet i Prag är enormt. Det fanns också en stor matmässa i en annan byggnad och väldigt mycket folk så det var rätt bullrigt och trångt i lokalerna. Vetenskapsmässan är gratis och kommer att vara under hela helgen. Det var dock mycket intressant. De flesta av utställarna vi talade med var engagerade och hjälpsamma. Vi har sett några saker som vi inte har sett förut.

Barnen gillade särskilt att rita teckningar som gick att överföra till en surfplatta och interagera med. Vi gillade också robotarna i Lego Technics, det fanns tex en skorpion och en robot som kunde lösa rubik-kuben själv!

Ta en titt på min korta film från mässan i går:


2 kommentarer:

  1. Vad roligt! Hade de 3D-printers där också? Det hade varit skoj att prova :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. De ställde ut saker som gjort i en 3Dprinter men de sa att denna var så stor att de inte kunde köra dit den. Däremot.. om ni kommer till Prag och vill lära er 3Dprinta så ska ni åka till Paralelni Polis. På bottenvåningen har de "makerslab" där de jobbar med 3D. De gjorde en 3D-winston åt oss :)

      Radera