lördag 14 maj 2016

Roadtrip från England till Tjeckien - we made it!Sådär! Nu är vi framme i Prag och har installerat oss i en lägenhet som vi hyr i två månader. Vägen dit har varit minst sagt spännande och vi har hunnit med så många saker att jag inte har hunnit med att skriva i bloggen. Vi har kört i vår gamla volvo lastad mestadels med barnens leksaker hela vägen genom Frankrike, Belgien och Tyskland fram till Tjeckien. Om man kör i ett sträck ska det ta 13 timmar men vi gillar att utforska på vägen så vi hade delat upp resan och körde 2-3 timmar per dag istället så att det inte skulle kännas för långt för barnen. Vi hittade några guldkorn på vägen som till exempel vetenskapsmuséet Experiminta i Frankfurt, det enorma tågmuséet i Nurnberg och det teknologiska muséet Techmania i Plzen.

Atomium i Bryssel.

Atomium

Ingen smartphone till barnen denna gången! Winston läste högt ur böcker och Kindle för sin lillebror.

Vi bodde på hotell Ibis 3 gånger och åt på McDonalds 4. För att kunna gratis-surfa och hitta hotell på vägen.

På Experiminta i Frankfurt. Se filmen nedan.Medan barnen lekte med olika saker byggde mamman ett högt torn av träklossar.

Framme i det bohemiska Tjeckien! Älskar att restaurangerna ofta har en lekarea för barnen.

4 kommentarer:

 1. Vad roligt att ni varit i mina trakter i Bayern! Vi har också varit på DB-museum och det fick högt betyg av mig som pedagog :) Jag gjorde också en film från vårt besök, den finns i ett av mina inlägg om museet :)
  http://www.lanclin.com/kibala-db-museum/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lanclin-Linnea, visste inte att du bodde där, då har du säkert koll på den tropiska stranden de har satt upp i mitten av Nurnberg om inte så får du åka dit en solig dag - den öppnade ungefär samtidigt som vi var där. Ska kika på ditt inlägg sen när jag hinner. :)

   Radera
 2. Ni hinner verkligen med mycket! Skönt att inte behöva åka så långa sträckor åt gången!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lite annorlunda att åka bil med småbarn som har ett litet annat tidsperspektiv och så är det rätt så krävande att vara förälder så man orkar inte lika länge också. Utan barn kommer man långt på en och samma dag. Vi sträckkörde till Schweiz en gång med bara ett stopp på vägen tex. :) Men jag gissar att det blir bättre med tiden

   Radera