tisdag 19 juli 2016

"Turist" i sin stad


Det var kul att få besök i Prag i helgen av en svensk familj som läser min blogg. Eftersom vi "bor" här nu har vi inte gjort sakerna som turisterna gör när de åker till Prag. Så vi tog med familjen på lite sightseeing på våra favoritplatser här och gick på Karlsbron. Den är mer en turistfälla än en bro för romantiska stunder i en romantisk stad för det är här vandrar ljudliga horder med turister efter flaggorna som guiderna håller upp. Fast det är väl klart att man måste gå där någon gång om man bor här. Hursomhelst är Prag en fantastiskt fin sommarstad. Det finns många vackra områden och ganska få ställen som är slitna. Det som man inte brukar hinna med hann vi med nu när vi fick en ursäkt att turista lite här.

Vi har inte stött på någon plats i Prag där det har känts farligt. Så som det ser ut nu i Europa tror jag att Östeuropa definitivt kan vara en av de mer säkra platserna i världen just nu så det känns tryggt att turista här med. Vi hade varvat besök till stadens finaste platser med besök till lekplatser vilket liksom var en förutsättning för att kunna göra turist-sightseeing denna helgen med vår lilla barnaskara. Jag tror allihopa hade rätt så kul. Jag tror trampbåtarna var barnens favorit!

'
En liten film från besöket i helgen!

Trampbilar i Stromovka-parken.

Kollar in prylar på den vietnamesiska marknaden. Här ligger vapen, hattar, leksaker och dildos ofta på samma säljarbord.

Det blev ett besök till den fina lekplatsen vid Jiriho z podebrad.

Här finns bland annat en stor klätterställning, linbana, en stor hoppkudde och toaletter som är ok.

Det finns ett "Eiffeltorn" på Petrin-berget som man får väldigt fin utsikt från. Se översta bilden.

Om man går den fina promenaden från berget mot Pohorelec kan man få syn på fasaner. Promenaden från Ujezd till Karlsbron längs Vitava-floden är jättefin.

Karlsbron är knökfull med turister. Säljarna som ställer ut målningar och souvenirer här har ändå hyfs tycker jag. 

Klart man måste haka på trenden med kärleks-hänglås här med!

Trampbåtar bör man åka om man åker hit med barn! Vid Narodni Divadlo kan man hyra såna här tjusiga bil-båtar.
Winston och Elvira fick turas om att trampa och styra. Lite då och då. Gissa vem som fortfarande har träningsvärk.6 kommentarer:

 1. Det är så himla bra när man får besök utifrån, för då turistar man på hemmaplan på ett annat sätt! Jag tror också att Österopa är tryggare än mycket annat, inte minst nu. Dessutom finns det mycket att se! De flesta av våra resplaner för närvarande inkluderar Östeuropa ;) Hoppas du fick min förra kommentar där jag skrev lite om Ostrava och gruvan!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Freedom. tack ska kolla. :) Vi jobbar dubbelt just nu eftersom personalen har semester och kör till england där vi ska lasta av en container med nya hängmattor för www.hamaca.se så jag har inte riktigt hunnit med bloggen.

   Radera
 2. Vi har varit i Prag en gång innan och gillade verkligen inte Karlsbron. För mycket aggressiva försäljare och vi hade fått reda på att alla skulpturer var ersatta med kopior och det tog verkligen bort glädjen av att se denna uppmärksammade bro!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulrika, Ja det är lite sådär. Jag tror att om man vill ha en fin upplevelse av Karlsbron får man gå dit vid soluppgången och inte när det är turistsäsong. Vad jag har hört iallafall. Den bron är inte direkt vår prioritering i Prag därför blev det ett så sent besök. Jag längtar tills att vi flyttar till Holesovice, då ska vi fika på Paralelni Polis hela tiden :)

   Radera
 3. Har inte varit i Prag ännu men vill verkligen resa dit, förhoppnings vis någon gång snart. Har flera roliga restauranger och barer nerskrivna som jag vill besöka!

  SvaraRadera
 4. Hej Caroline!

  Skön blogg du har, jag fann den via en Google sökning! Jag är en kille på 27 år som driver min egen Youtube gaming kanal. Jag tjänar just nu en hel del pengar (massvis faktiskt, så jag håller mig anonym tsv)...MEN..Jag är riktigt trött på den Svenska politiken och dom skyhöga skatterna och funderar själv på att flytta ned till Prag!

  Sverige känns just nu hopplöst och det gör ont i hjärtat att se vad som hänt vårt f.d trygga samhälle. Jag känner mig förråd av systemet och tycker det är synd att media har fått Svenskar att bli självhatande och hjärntvättade. Folk arbetar för att tredje världens människor ska ta över Sverige...massvis med människor som kommer till Sverige på falska grunder och glider på bidrag och kriminalitet..det känns som en slavhandel i Sverige där Svenskarna arbetar medan invandrare utnyttjar oss. Jag höll på att tappa hakan när jag läste i Dagens Industrier att endast 34% utav invandrarna har ett jobb i Sverige efter att ha befunnit sig i landet i 15 år, i snitt. Det var först då jag tog reda på hur mycket dom har rätt till i bidrag också..jag insåg snabbt att detta är motbjudande och dom aldrig behöver söka ett arbete. Jag vill bort tills dess att Svenskarna har vaknat upp (om någonsin) för det är oetiskt utav politiker, skola, media, mm att manipulera Sverige och Svenskarna såhär..och detta är bara en del utav problemet i Sverige..allting går bara åt helvete rent kulturellt där hemma..så jag tänker tänka på mig själv nu bara och dra.

  Hur ser Tjeckerna på sådant här. Hur är deras mentalitet när det gäller bidrags-migranter och kriminalitet?
  Hur fungerar det med Engelska och umgängeskretsar? Om man hänger med 3-4 tjecker, kommer dom respektera mig och prata engelska (så som vi Svenskar gör)? För i Frankrike så sket dom i om jag förstod eller ej, jag bodde där ett år drygt, lärde mig Franska efter ett tag...Men det var svårt att skaffa vänner där ändå pga språket kan man säga.

  Jag tror på att man ska göra vad fan man vill i livet. Bryt livets regler, men bryt inte mot lagen. Jag är liksom er en typisk "digital nomad" i praktiken som vill slå mig ned i ett tryggt land ett tag (kanske för livet?)... och Prag låter som en generellt bra stad?

  SvaraRadera