Skatteverkets trakasserier

Vi har ett företag i Storbritannien där ALL verksamhet sker i just Storbritannien och inte i Sverige. Vi har kunderna där, försäljningen där och lagret där. Vi har betalat bolagsskatt för det brittiska företaget i Storbritannien under hela tiden som jag och min man har bott tillsammans i Sverige (sedan 2006). Skatteverket ville alltså att vi skulle betala all bolagsskatt sedan 2011 retroaktivt till dem. Vi höll såklart inte med dem och klagade.

Under nästan ett års tid fick vi gå igenom kvitton och gamla fakturor i en massa pärmar och svara på deras frågor och motsätta oss deras beslut, samt ta hjälp av olika revisionsfirmor och annat vilket var mycket tidskrävande. Vi skulle ha behövt lägga den tiden på vår familj och verksamhet. På grund av det extra arbetet från Skatteverket jobbade vi i omlott, och ofta med barnen på kontoret. Vi lämnade barnen hos dagmamma på deltid (som vi och de tyckte var ok) för att kunna få det att gå runt. Vi tog hjälp från Workaway för att få hjälp i huset. Vilket otroligt onödigt slöseri med skattebetalarnas pengar för utredningen dessutom.

Vi anade oråd så vi renoverade vårt hus och lade upp det på hemnet och började avveckla vårt svenska företag. Vi fick till slut ett besked med 10 dagar på oss att betala en stor räkning till skatteverket vilket vi inte kunde då vi väntade på att få tillbaka pengar från Storbritannien och då vi inte hade sålt vårt hus än. Vi överklagade. Trots det stod Skatteverket fast vid sitt beslut. Banken (SEB) vägrade låta oss låna på huset. Detta var mycket märkligt då vi hade fått ett ganska stort huslån från dem och betalat av en ganska stor del av det på enbart 2 år. Vi hade en enorm tur då vi sålde huset och fick in pengarna 3 dagar innan betalningsfristen löpte ut. 3 dagars marginal med att förlora huset till de här utpressarna alltså.

Det som hade hänt i kombination med att villkoren för företagare verkligen är skitdåliga, och i kombination med det omoraliska att tvinga på ALLA barn samma genomruttna skolplan och skolgång oavsett om de har snygga etiketter som montessori, waldorf eller vad det nu är, gjorde att vi hade fått nog. Vi ångrar INGENTING att vi har lämnat Sverige. Det är SÅ MYCKET lättare att driva företag från Storbritannien och SÅ MYCKET tryggare att veta med sig att vi är fria till att utbilda våra barn hur vi vill för att de är skrivna i ett land som är lite mer öppet för olikheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar