3 dagar i Dubai


Vi gjorde en snabbvisit i Dubai. Vår första dag ägnades åt att hitta ett nytt ställe att bo på eftersom våra Airbnbvärdar inte riktigt hade förstått vad “Familjevänlig” betyder och vräkte oss via ett brev som var lämnat på köksbordet för att barnen var för högljudda (!!). Vi hade anlänt vid 9tiden på kvällen, enligt överenskommelse. De visste även att vi hade 4 timmars tidsskillnad. Jag förklarade att barnen inte skulle förstå tidsskillnaden och säkert lägga sig ganska sent vilket de OKade. Vi gick en promenad, åt middag och läste sagor. De hade somnat vid 23.30tiden. I brevet klagade de även på att Henry hade kastat en jordgubbe på deras TV. Så på morgonen packade vi ihop och kollade Airbnb och Booking.com. Det fanns inte så värst mkt att välja på så vi valde ett hotell med matlagningsmöjligheter som inte var så dyrt, som låg precis vid startbanan på flygplatsen så att man hörde varenda flygplan som lyfte kanske varje minut och från sängar som var ungefär lika sköna som ett trägolv. Men men.

Dagarna här ägnades åt anmälan till Airbnb och en hel del mailande med värdarna. Jag tror inte de förstått konsekvenserna av att kasta ut en familj, som inte begått något brott förutom att barnen inte kunde förstå en tidsskillnad på 4 timmar och en jordgubbe som kastats på en tv, som planerat deras vistelse hos dem och inte kan något om Dubai. Nej jag blev rasande. Nu har jag fått tillbaka alla pengar även för natten vi bodde där + en giftvoucher för 600kr som ursäkt från Airbnb. På den här listingen ska ni alltså inte bo, de är helt sjuka i huvet på sättet hur de har valt att skriva en vräkningsorder istället för att prata och hur de inte har förstått vad familjevänlig betyder. http://www.airbnb.com/rooms/2355971?euid=f86521fb-a034-ebd3-c466-f53d5de30d2b

När vi inte höll på med det här besökte vi flera malls i Dubai. Livsstilen i Dubai är enorma malls. Det är för soligt mitt på dagen. Allt man vill ha finns i mallsen. Tom hotell och Ikea. Vi åt lunch på Ikea för det var billigast, jag åt veg tikka och paul Chicken tikka, barnen fick nånslags fish and chips som var formade som glada gubbar. Vi åkte till Dubai Mall för att hämta ut våra onlinebiljetter till världens högsta byggnad Burg Khalifa, som är 828 m högt.

Taxichauffören som körde oss var ny och detta var hans andra dag, han hade ingen kortläsare och hade inte förstått reglerna hos Dubai Mall. Paul sprang ut för att hämta ut kontanter för att betala honom. Medan han gjorde det körde han iväg till ett annat ställe med mig och barnen. Jag hade inget simkort och inga kontanter så jag fick panik ifall vi skulle tappa bort varandra. Efter 10 minuter såg jag Paul. Då hade taxichauffören blivit rasande för att han hade fått betala 500 AED i böter för att han ställt sig på fel ställe. Han stod och skrek på mig så jag tog barnen och sprang till Paul och vi stack iväg från honom i Dubai Mall för att han var helt knäpp. Han följde efter oss. Paul ville betala det han var skyldig men taxichauffören var väldigt aggressiv. Säkerhetspersonal och polis blandades in. Efter 2 timmar var vi färdiga. Polisen ville att vi skulle välja ett straff till honom (men det är klart att vi inte gjorde det, vi bad dem att släppa honom men tyvärr tror jag att taxichauffören blev av med sitt jobb faktiskt.

Dagen åkte vi upp i Burg khalifa, besökshissen gick till 459 meter ungefär så inte hela vägen upp men utsikten var ändå jättehäftig. Vi var mycket högre upp än resten av skyskraporna.

Hela Dubai är en högteknologisk fantasistad, som lika gärna skulle kunna vara belägen på en annan planet. Förutom att det verkade vara ohållbart. Vatten transporteras i bilar från avsaltningsfabriker, och ingen sopsortering finns. Ändå så himla mkt konsumption.

Vi träffade en rumänsk hemskolningsfamilj i Zeida park som berättade om hur det var att bo i Dubai, och att det fanns flera 100 familjer som hemskolade för att skolorna här var så dåliga.

Tydligen så är nästan hela befolkningen expats. bara 16% är originalbefolkning. Man betalar inte skatt här och ordnar sjukförsäkringar och sånt privat. Araberna får 100000 dollar av staten när de blir 18 och får ett hus och massa pengar när de gifter sig. Gästarbetarna får självklart ingen del av det.
Konstigt ställe. Nu har vi åkt till Kerala. Åker vi hit igen? Fast vi har två dåliga erfarenheter som var ren otur? Kanske för det är billigaste stället att åka till från Indien. Men jag tror inte att vi vill bo här. Och jag tror att det var mer stress än semester att komma hit denna gången.

                                                                Ikealunch fast här får man indisk mat

Muräna i Dubai Mall

                                                                       

Vår middag på hotellet: Gurka, Sushi, Hoummus, libabröd, myntasallad, labneh, favabönor, granatäpple, oliver från syrien, bröd med kryddor på och ost som ser ut snören.
Utsikt över Iran, nära Shiraz, från flygplanet. Kul att GPSen funkade på telefonen så att vi visste hur vi åkte!
Lekplatsen på Zeida park in Dubai
Burj Khalifa
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments