Resetips och nu lämnar vi Maldiverna


Vi lämnade Ukulhas för att komma tillbaka till flygplatsön Hulhumale.

Med motorbåten som vi reserverat platser på skulle det ha tagit 1.5 timmar. Vi vaknade kl 6 och befann oss i tid kl 7 på båten.  Väskorna hade lastats ombord,  så fick vi reda på att våra sittplatser getts till någon annan.  De sa att väskorna skulle åka med båten och att vi skulle ta en annan båt som gick kl 9. Ingen big deal tänkte vi så vi gick av och fikade på ett café.  Kl 9 väntade vi och fick efter en timme reda på att det inte var någon båt som skulle åka.

Efter rätt mycket tjafs fick vi skjuts av en liten båt.  Havet var för stormigt för att åka med den båten till Male,  så vi åkte till Rasdoo för att ta en annan båt. Denna båt ville de ha 50$ mer för.  Vi blev ganska sura eftersom vi hade kunnat åka följande dag med en privat båt om vi ville och våra väskor var i Male. Vi  bestämde oss i samråd med Sajii för att spara konflikten tills att vi kom till Male.

Chefen som hade hand om öns transporter som lurade oss svarade inte i telefon (med flit antagligen).  Han var också rektorn på Ukulhas skola och hade hand om öns wifi nätverk och kommunikation.

När vi kom fram kl 15 istället för kl 8.30 skötte Sajii snacket och ordnade så att den chefen fick betala mellanskillnaden på 50$. Tänk om man var själv då hade man nog blivit lurad hela tiden!

Väl på Huhulmale var inte hotellet som Sajiis kompis ordnat som
 lovat,  rummet var för litet för att kunna ha extrasäng och de ville ha 75$ istället för $50 som vi blivit lovade.

Paul gav sig iväg på jakt och hittade ett rum utan fönster (vilket inte alls är ovanligt för Maldiverna) till ett lite dyrare men rimligt pris,  så vi flyttade in där.  Hela dagen hade gått åt till hotell och båtkrångel så vi var helt slut och somnade kl 20. Följande dag tog vi det riktigt lugnt och hängde mest på lekplatsen.  Vi fick en till hotellorder så nu har vi ungefär hälften av hängmattorna kvar som vi lämnat till Sajii att sälja.  Som ett test att kolla hans ärlighet.  Det finns här,  att sälja till lyxresorterna,  så det kan funka att han samlar ordrar och att vi skickar. Idag har vi packat och gjort oss resklara.  Jag skriver från Spicejet påväg till Kochi.  Planen är att bo i Ernakulam en natt och ta tåget till Ooty som ligger högt uppe i bergen imorgon.

Här är lite tips :

Flygplatsön Huhulmale är ett bra ställe att göra planer på.  Det är svårt att få information om vilka båtar som går.  Det verkar som att informationen undanhålls turister som reser själva för att tjäna pengar på att transportera dem i dyra motorbåtar och sjöflygplan. Det kan bli en dyr historia om man faller för det så kolla ordentligt när du kommer fram.

Tyvärr är det olika prislistor för Maldiver och turister på de “billiga” motorbåtarna.  En turist betalar ungefär 3 ggr så mkt som en maldiv på motorbåtar och turistrestauranger.  Ät gärna på de lokala caféerna.  Det är både gott och mkt mkt billigare.  Laga mat själv är billigast.

Cafe del Rio på Huhulmale,  synd att vi upptäckte precis innan vi lämnade Maldiverna.  Jättegott jättebilligt 

Paul klippte sig och blev rakad hos den bengaliske barberaren på Hulhumale för drygt 45 kr 

Banyanträd nära lekplatsen på Hulhumale 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments