En dagsutflykt till Bergamo i ItalienBildspelsfilm om vår resa till Bergamo!

Nytt år innebär nya äventyr för familjen King! Det kliade i fötterna efter hela 6 veckor utanför Cambridge i regnrusket i England. Det var helt enkelt för deprimerande även om vi hade det rätt trevligt ändå men det faktum att man inte kan befinna sig utomhus utan att bli blöt eller frysa (då vi inte riktigt den typen som klär sig efter vädret utan föredrar att vädret ska vara i vår smak istället) gjorde att vi beslutade oss för att ta oss till varmare trakter som även passar vår nuvarande halv-taskiga ekonomi. Efter mycket efterforskningar fann vi att det billigaste varma stället närmast oss var just Egypten och att det billigaste sättet att ta sig dit var med Easy-jet från Milano. Kort efter att vi hade köpt flygbiljetterna ställde dock Easy-jet in alla flighter till Sharm El Sheikh fram tills februari så där satt vi med flygbiljetterna till Italien utan vidareresan till Egypten. Efter lite mer efterforskning upptäckte jag att det gick flyg till Tel Aviv för samma kostnad och att man därifrån kunde hyra bil för billig penning och ta sig till Eilat för att därifrån ta sig med buss till Sinai-halvön..eller båt om det nu finns någon. Så långt har vi inte tänkt då vi hellre bryr om oss om vad som händer just nu istället. Och en tripp till Israel har faktiskt funnits på min önskelista så det gör inget att det blir en liten detour dit!


Hursomhelst så innebar denna resa ett stopp i Bergamo (en flygplats vid staden Bergamo utanför Milano) och vidareresan skulle gå från Malpensa på andra sidan Milano så då hade vi en hel dag att hitta på saker där. Vi har landat i Bergamo flera tillfällen innan men då utan barn och för att bara åka direkt förbi staden upp till bergen för att åka skidor och snowboard. Denna gång utforskade vi staden och så underbar den var!

Det var riktigt trevligt att promenera genom de fina kvarteren i den lägre delen av staden bland hus i vacker italiensk stil och palmer och blommor för att sedan ta bergbanan upp till den övre delen av staden som kallas “Citta alta” och är som gamla stan i Stockholm fast 10 gånger bättre. Det var julpyntat och härlig stämning. Det var dessutom rent och modernt också. Det fanns en helt galen gatu-artist som gjorde häftiga men lite farliga tricks.Vi åt världens godaste pizza och gnocchi. Vi såg en annons att man kunde hyra en 3rumslägenhet mitt i stan för €650 som låg precis bredvid en montessori-skola. Italien tillåter hemskolning så det innebär nog att de har lite mer frihet inom skolorna. Det tål att utredas om det till och med kan finnas äkta montessori-skolor här!

Den härliga dagen avslutades med en relativt billig hotellnatt på Sheraton som är ansluten till den andra flygplatsen Malpensa för att därefter ta sig till de lustiga svarta hattarnas land Israel där vi befinner oss just nu!

Magiskt vacker utsikt från flygplansfönstret över de italienska alperna.

Här har herrarna till och med speciella lådor i plast för sina hattar!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madeleine
8 years ago

Spännande med Italien. Men får jag fråga vad som är en Äkta Montessori? Känner att jag inte ens vet vad en oäkta är