En pärla vid röda havet

Kamel-ridning, någon?
En resa till Egypten bjuder på sköna stranddagar, snorkling och dykning bland några av världens finaste korallrev, fantastiskt god mat, samt service som är svår att matcha. Här får man en prisvärd semester där reskassan räcker längre och där man kan uppleva mer. Så det var hit familjen King hade begett sig.

Vi har precis som nästan alla andra i Sverige fått en negativ bild av Egypten. Just nu är särskilt Sinai-halvön synonym med ISIS och terror-attentat då vi nästan dagligen matas med artiklar om eländet i media. Ställer man sig utanför boxen och ser på det logiskt ser man att detta elände är mikroskopiskt jämfört med annat elände som finns och att det är ytterst få människor som är medlemmar i terror-organisationer som ISIS och att det därför inte är så stor chans att man råkar ut för det. Om man tror blint på det som står i media tror jag att man blir hemmablind också då man om man vrider och vänder på det också hittar terror i hemlandet som vi trodde var tryggt. Allting har en baksida. Terror-organisationer i den här delen av världen är dock fruktansvärt bra på marknadsföring och har lyckats sprida terrorn i våra sinnen på ett sätt som gör många människor blinda för det som är sant. Antal svenskar som har dödats i terror-attacker i Egypten under det senaste året = 0 st. 
Deras krig för att islamifiera världen och motarbeta fienden är oerhört egoistisk. För de sprider inte islam genom deras gärningar utan sprider ett dåligt rykte om muslimer där de allra flesta inte stöder dem. Det slår istället tillbaka mot folket. Det är så synd att se att ett land som är fullt av så trevliga människor och med en sådan fantastisk undervattens-värld lider av ISIS psykiska terror genom att de inte får några kunder. Det är i snitt bara 5% beläggning på hotellen i Sinai just nu och många hotell har tvingats stänga där resultatet såklart blir att människor som jobbar inom turismen blir arbetslösa. Det är ologiskt att välja bort att resa till ett land som borde vara synonymt med sol, värme, upplevelser, god mat och otrolig gästfrihet. Det är precis sådant som man behöver om man bor i ett land där det är mörkt och kallt under en stor del av året.
För oss var det inga konstigheter att ta oss till Egypten ändå. Vi vet att de få medlemmarna i ISIS håller sig långt borta (ungefär 300km) från turist-orterna i Sinai. Vi vet risken och kan väga det mot annat. Så vi tog oss över gränsen från (det för oss alldeles för dyra) Israel till Taba i Egypten. Det första hotellet som vi hittade genom Booking.com var Mövenpick som är en 5-stjärnig Schweizisk hotell-kedja. Det låg vackert vid havet. Vi blev tilldelade att mycket fint rum precis vid den stora poolen och med vacker utsikt över bergen. Personalen här är fantastiska och frågar ständigt om hur vi har det och om vi har något att klaga på..vilket vi inte har.
Hotellet hade några gäster från Ryssland, Egypten och så vi. Jag tror inte att svenskarna har hittat hit än. Det är synd för det är verkligen en pärla. Jag tror att personalen är ovetande om att levnadskostnaderna i Sverige och Storbritannien överstiger den totala kostnaden att bo här. Som den digitala-nomadfamilj vi är som inte har någon fast boplats tog vi beslutet att stanna här ett tag. Här kan vi leva som kungar till en bråkdel av vad det hade kostat i Europa. 
Alla behov kan mötas här just nu. Så vi stannar kvar här ett tag och låter det bli vår bas tills dess att vi tar oss vidare mot Kairo.

Varför ska man bo i ett land som är kallt och mörkt när man kan bo här..varför liksom?
Trevlig temperatur på 20-25 grader under vintern så att man kan bada!
Avslappning i hängmatta från HAMACA.se

Det är välplanerat och vackert här.

Drygt 20 meter från vårt rum. På andra sidan palmerna finns stranden.
Middagsbuffén har många goda kakor och bakelser!
  
På Kids club får barnen leka och pyssla.
Lobbyn är palats-liknande – lite som skulle kunna ana att kanske Kim Jong Un´s bostad skulle se ut.
Vatten-pipa efter maten åt mamma och pappa!
Så vackra blommor det finns här!
Henry´s favoritrum – business center! Här jobbar vi, hemskolar och busar med barnen.
Vi har börjat få någon slags rutin efter att ha bott här i mer än en vecka. Först äter vi frukost i nästan en timme vilket är en ganska stor kontrast mot frukostar som ska ner fort när man ska stressa iväg till ett jobb i ett land där man betalar för att kunna ha den livs-stilen! Sedan går en av oss och jobbar, vilket oftast är Paul, medan jag går med barnen till morgon-gymnastiken, vilket efter det följs upp med att spela lite volleyboll, gräva i sanden på stranden eller bada. Vi har inte testat vatten-gympan än men det ska vi nog också få plats med i förmiddags-planeringen. Mitt på dagen när solen är som starkast undviker vi den och reserverar minst en timme till läsning, skrivning, matematik, måla och rita samt code academy (programmering) med barnen. Om vi är hungriga äter vi något. På det lokala haket i “centrum” i Taba har de världens godaste grillade kyckling som man får ihop med ris, grönsaker, bröd och soppor för den blygsamma kostnaden 35 kronor.
På eftermiddagarna jobbar min man några timmar till medan jag gör något med barnen. Det finns yoga här som vi också tänkte börja med när vi har tid. Som det ser ut just nu har vi alldeles för mycket aktiviteter. Igår gjorde jag och min man ett refreshment dive så att vi kan komma igång med dykningen igen. Idag ska vi dyka en gång till medan barnen är på kids club. På kvällarna myser familjen oftast tillsammans och några gånger blir det mint-te och vattenpipa till föräldrarna medan barnen dansar till trubadurens musik eller bygger hus av kuddarna i myshörnan på vattenpipa-restaurangen!

Här är vi.

Tycker du att texten var inspirerande? Dela gärna med dig av inlägget så att det kanske kan inspirera någon annan. Tycker du att något som jag skrev var svårt att förstå eller har synpunkter? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedan så svarar jag.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Freedomtravel
8 years ago

Att negativa saker (terrorism osv) får spridning i sociala medier och medier visar ju att spridning på det här sättet verkligen fungerar! Det gäller ju att inte nara negativa krafter får det utrymmet… Önskar en fortsatt fin resa/vistelse!