Hur vi packar för våra resor!

Hur packar man egentligen när man ger sig ut på en längre resa med småbarn och dessutom ska ta med sig jobbet? Det önskar vi att någon hade talat om för oss första gången vi gav oss iväg 2 månader till Syd -och Nordamerika för 2 år sedan. Då hade vi såklart med oss alldeles för mycket saker som blev besvärliga att släpa på egentligen. Just därför tänkte jag dela med mig av hur vi gör denna gången för att andra familjer som reser ska kunna undvika just det.

För det första måste man packa efter resans syfte och ta med sig plagg som passar klimatet. Ska man befinna sig i flera klimat behöver man packa lite extra smart för att få ner mängden. Just den här packningen är anpassad för badsemester med snorkling i Röda havet och en resa till Schweiz och Italien denna vinter.
Barnens kläder brukar tendera att vara den större mängden kläder eftersom de tyvärr fortfarande kanske inte har världens bästa bordsskick och det då och då händer små olyckor i byxorna. Där gäller det verkligen att hålla ner antalet och vara beredd på att tvätta ofta vare sig det är i hotellets badkar eller i en tvättmaskin om man skulle ha turen att ha tillgång till en sådan. 
Alla barnens kläder sorteras i återförslutningsbara påsar i sina egna kategorier.

Här har vi packat kläderna för båda barnen (som nästan har samma storlek så det gör inget att de har varandras kläder ibland) i egna kategorier. De återförslutningsbara påsarna som vi upptäckte i USA sist har varit livsnödvändiga sedan vi upptäckte dem då de både är toppen att hålla reda på saker när man kanske inte kan stoppa undan saker i garderober och på hyllor och där man hittar snabbt eftersom man ser vad det är. Att de är fula och i plast är något vi kan bortse från.

I våra två barns kläd-packning ingår ungefär:

– 2 tunna långärmade tröjor var
– 3 t-shirtar var
– 2 par byxor var
– 2 par shorts var
– 4 kalsonger var
– 1 par pyjamas var
– 3 par strumpor var
– 1 solhatt var
– badkläder och armpuffar
– 2 ganska tunna men varma tröjor var
– 1 vindtät jacka var
– 1 par sandaler och ett par fodrade gummistövlar var.

De vuxna får var sin påse kläder i gymnastikpåse-storlek.

För att minska volymen packas allt ner såhär i en vanlig tygkasse.
Till höger syns alla våra kläder som jag nämnt ovan samt varsitt par sandaler för de vuxna.


Ett sätt vi tänker spara pengar på denna gång är att ta med en sån här uppblåsbar (bekväm) säng för Winston samt sovsäck och lakan. Sovsäcken är den orangea påsen till vänster och madrassen är den bruna. På så sätt slipper vi betala för en extrasäng på hotellen. I samma del har jag också packat fenor, snorkel och mask till samtliga personer samt badskor till barnen. Vi använder Eastpaks smarta rull-väska som har två stora fack och där vi i en liten ficka förvarar skarpa föremål som tex sax och kniv för att undvika att vi blir av med dem i säkerhetskontrollen.

Fenor, mask och snorkel till alla!

Denna gång har vi enbart med en laptop då vi nästan alltid aldrig får tillfälle att jobba båda två samtidigt ändå. Det är en liten acer med extra ram som både var billig och är lättviktig. Vi tar med hörlorar för alla och flera laddningskablar, 2 mobiler, 2 kameror (en undervattens och en vanlig), 1 surfplatta, laddare,  bankdosor samt eluttags-konverterare. Detta får plats i en av våra ryggsäckar.

Den totala mängden leksaker och böcker!

Alla barnens saker.

Vi har ett handbagage med saker för barnen och där ska inte bara leksaker rymmas utan även verktyg för att lära sig läsa och räkna. Leksakerna är barnens favoriter vilket är lego, magneter, snap circuits (elektriska kretsar) och två spadar. Vi har några sago-böcker och lite pennor med också. Övriga böcker laddar vi ner på surf-plattan när det behövs.

Eftersom vi tänkte vara lite ekonomiska har vi med Tallrikar, muggar, bröd och pålägg!

Alla toalett-artiklar och medicin.

Utöver allt ovan nämnt har jag också en mei tai (en slags sjal/sele) till att bära Henry och 2 böcker samt en tvål att tvätta kläder med. Vi lämnar ganska generöst med plats i två av handbagagen eftersom de tenderar att fylla på senare (med mat)

Såhär kan vi alltså ge oss ut på en badsemester till röda havet där vi vill snorkla massor och bo lite billigare på hotell genom att inte behöva en extra-säng. Vi kommer äta minst ett av målen på hotellrummet genom att ha våra saker för att kunna förbereda maten och äta den där. Om vi inte skulle ge oss ut och snorkla och skulle bo längre perioder på samma ställe skulle vi inte ta med oss snorkel-sakerna och extrasängen.  I det fallet skulle vi förmodligen ta med oss två handbagage mindre istället eller skippa den stora väskan. Om man upptäcker att man behöver något i efterhand går det ju alltid att fixa då!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments