Hur man förlänger visum i Sharm el sheikh

När resan i Egypten går mot sitt slut inom den tid man har fått visum för är det lätt att få smak för att stanna kvar och upptäcka mer om man inte har någon tid att passa..så varför inte stanna lite längre? Det är lätt att förlänga visumet när man väl vet hur man gör. Jag har inte hittat någon aktuell information på nätet om hur man gör överhuvudtaget så här är min guide:


Om man vill förlänga visumet måste man för det första ha ett riktigt visum. Om man flyger direkt till Sharm el sheikh eller tar sig över gränsen till Taba blir man direkt beviljad ett tvåveckors gratisvisum. Detta gäller bara i Sinaihalvön och går inte att förlänga. Om man kommer hit med ett sådant visum behöver man alltså ansöka om ett riktigt först vilket man kan göra i Eilat eller på en del flygplatser. Detta visum brukar gälla i en månad. Läs om hur man får visum i Taba här.

Strax utanför Sharm el sheikh nära flygplatsen mitt i ingenstans finns en stor tjusig byggnad med flaggor. Det är hit man ska ta sig för att förlänga visumet. De flesta taxichaufförer vet nog hur man åker hit, annars kan det vara bra att visa dem den här kartan.

De har öppet Söndag-Torsdag kl:10-14.Du behöver ta med dig ditt pass, ett passfoto, samt 2 papperskopior på ditt pass och 2 på ditt visum. Du behöver ange en adress och telefonnummer, till exempel det hotell du bor på. Alla skyltar är på arabiska. Man går runt byggnaden på höger sida och går uppför den andra trappan. Man går först till det lilla rummet till höger och hämtar formuläret som är på engelska som man ska fylla i. Sedan lämnar man in dem och passet i luckan i väntrummet.

Jag rekommenderar att gå på toa innan du åker hit. Toaletten här är på nedervåningen. Den är äcklig, full med flugor och med en trasig vägg mot en innergård som ser ut som ett bombnedslag. Det kan vara bra att ta med sig något att dricka och äta också om man vill då det inte finns något att köpa här. Det tar ungefär en eller två timmar tills att man blir kallad till luckan igen. Nu får man betala avgiften vilket i vårt fall var 8 egyptiska pund per pass. Sedan får man åka hem igen och får komma tillbaka när de säger – i vårt fall blev det följande dag. Man får vänta ytterligare en timme ungefär på att det är färdigt och då får man betala ytterligare 50 egyptiska pund per pass. Ta med dig jämna pengar då de inte brukar ha växel.

Man kan få turistvisum i upp till ett år. Det är olika priser för ettårsvisum och visum upp till 6 månader. Vi ansökte och fick det visum vi ville ha..förhållandevis lätt som en plätt!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments