Ett vidunderligt vackert klipp-landskap i Kalabrien

Vi hade landat i Lamezia Terme och tagit oss med hyrbilen till den vackra klippstaden Tropea. Egentligen var målet att ta oss till vulkanen Etna direkt men vi fastnade för den sköna naturen på vägen dit och bestämde oss för att ta en paus några dagar. Tropea balanserar på ett brant berg ut mot havet – nästan längst nere i Italien i en region som kallas för Kalabrien. Tropea passar perfekt för några dagars avkoppling och utforskning. Det fanns många smala gränder bland de gamla husen som barnen gillade att springa runt bland. Husen längst fram mot klippan är lite läskiga. Här skulle man störta rakt ner mot en säker död om man skulle ramla från balkongen. Kusten här kallas för gudarnas kust – kanske för att det är utomjordligt vackert här. Färgen på vattnet är något alldeles speciellt. En turkos nyans jag inte har sett förut. 

Tropea är en klassisk Italiensk badort med långa stränder.
När Henry tröttnade på att bygga sandslott fanns det stora stenar att leka hus i.

Panorama över Tropea.
Husen är byggda precis vid klippkanten.
Staden är känd för klostret Santa Maria dell’Isola.
Klostret har en härlig utkiksplats. I själva klippan finns en häftig grotta med hemlig strand (översta bilden).
Vi med!
Svindlande vy högst upp från klippan.

Själva staden är sådär klassiskt italiensk.

Barnen tycker det är kul att leka på kanoner!

Det finns mysiga gränder att springa bland.

Det är vår i luften.
Vi hyrde en lägenhet med kök. Allt vi lagade var gudomligt gott. Pasta från Kalabrien med godaste grönsakerna.
Vi for vidare mot Capo Vaticano på vägen mot Sicilien. Här kikade vi en stund på den vackra utsikten och åkte sedan vidare på små snirkliga vägar. Vid ett tillfälle fick vi åka under en stenbro och fälla in speglarna med en centimeters marginal på varje sida. Jag tror vägen var designad för någon som ägde en Fiat panda kanske.
Capo Vaticano.

Vi gatekraschade nästan ett maffia-liknande bröllop. Här åker snart brudparet iväg i en rickshaw.

Här syns olivträd.

Det var söndag och alla restauranger var stängda utom en. Den serverade en pepperoni/chilli-pasta som var ljuvligt god.

Likaså var gnocchin, carbonaran och rigatonin också. Man kan lätt lägga på sig några kilon i Italien!

Färden fortsatte vidare mot staden Scilla som har fått sitt namn av sjömonstret Scylla som finns i den grekiska mytologin Odysseus. En stor del av området här var tidigare grekiskt så det finns många spår av detta har vi märkt. Man trodde Scylla befann sig här. Scylla var en vacker nymf som förvandlas till ett sjömonster. På andra sidan sundet fanns hennes motpart Charybdis.

 

Vi spelade boll innan vi fortsatte med färjan över sundet till Messina.

Tycker du att artikeln kan vara till nytta för någon annan? Dela gärna! Har du synpunkter på artikeln eller vill säga något? Kommentera gärna! Jag svarar på alla frågor.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Freedomtravel
8 years ago

Tropea är fantastiskt vackert! Vi var där i augusti. Flera stora ställplatser för husbilar. Vi stod helt gratis med en massa italienska husbilar. En stor familj ville prata hela kvällen fast de nästan inte kunde ett ord engelska 😉