Sagolika Taormina

Taormina


Vi hade ingen aning om vad som är bra att se på Siciliens ostkust förrän vi av en slump slog rot ett tag i en fantastisk Airbnb-lägenhet hemma hos en italiensk familj vid foten av vulkanen Etna och fick höra talas om bland annat Taormina. Vi googlade lite och upptäckte att det fanns en gammal grekisk amfiteater där och tänkte att det kunde vara en lärorik utflykt med barnen så vi tog oss dit. 

Taormina ligger på en klippa. Det finns en linbana ner till havet till en annan del av stan. Jag gissar att linbanan går precis till badstränderna längs stan och på den lilla ön Isola Bella som är ett reservat som vi inte hann med under vår upptäcktsfärd för vi hade fullt upp med att utforska amfiteatern, en häftig park med krigsminnen för soldaterna som dog under 1:a världskriget som en torped, en kanon och statyer och de vackra gatorna och trapporna.


Banan-paus i kanonen!

Magisk vy över Giardini di Naxos (Naxos trädgårdar) från parken.

Palmer med plats för mer än 1.

En paus efter att ha gått uppför väldigt många trappor.

Konstig växt som vi var överens om att den såg ut som en enorm växt-snopp eller nåt.

Amfi-teatern.

Söt ringklocka hos en doktor.

Kyrka på huvudgatan.


Tycker du att artikeln kan vara till nytta för någon annan? Dela gärna! Har du synpunkter på artikeln eller vill säga något? Kommentera gärna! Jag svarar på alla frågor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Freedomtravel
7 years ago

Vilka coola bilder! Taormina är fantastiskt vackert, och var nog den plats vi tyckte var finast på Sicilien! (Vi åkte runt i stort sett hela ön med husbilen förra året)

Unknown
7 years ago

Vilken häftig plats! Hur är prisläget på mat och boende där? /Ulrika (ankorpavift)

paul king
7 years ago

Pizzas are cheap and the best in the world… And good for sharing with kids when you never know how much or little they will eat!

paul king
7 years ago

Pizzas are cheap and the best in the world… And good for sharing with kids when you never know how much or little they will eat!