Tips på barnvänligt boende alldeles intill pyramiderna

Henry med ett av världens klassiska underverk.
Om man åker till Egypten bör man knappast missa att åka till de magiska pyramiderna i Giza som ligger strax utanför Kairo. Eller staden har nog mer eller mindre växt ihop med Kairo. Kairo med dess kringområden har ungefär 19 miljoner invånare och är en stor och stökig stad där luften är tjock av smog. Det tar lång tid att åka från den ena änden till den andra så om man vill kunna besöka pyramiderna utan att behöva resa så lång tid är det bäst att bo på plats vid dem. 
Genom en snabb sökning på nätet hittade vi till vandrarhemmet “Pyramids Loft” som är beläget alldeles invid pyramiderna. I två nätter bodde vi i deras lägenhet som har två sovrum, badrum och kök. I skrivande stund kostar det 40 dollar per natt att bo här. Här hade vi utsikt från vardagsrums-fönstret över pyramiderna och tillgång till två härliga terrasser med utsikt över dem. Ahmed eller “Thomas” som han kallar sig som driver detta vandrarhem är välkomnande och ger bra tips oavsett om man bara är här för en dag eller vill stanna lång tid. Det verkar vara rätt vanligt att de som jobbar här inom turismen ger sig själva västerländska namn. Det fanns till exempel en kamelskötare vid torget som kallade sig “Mike” fast egentligen hette han “Abdullah. Nästa gång vi träffar några med västerländska namn i Egypten ska jag heta Cleopatra och Paul Mohammed har vi bestämt. Pyramids Loft är iallafall en bra hub att komma till när man kommer till Kairo. 

Terrassen högst upp är riktigt mysig med fin mosaik och kudd-sitthörna.

Magiska solnedgångar över pyramiderna.

Gratis “sound and light show” nästan varje natt från terrassen.
Med utsikt över Giza åt andra hållet. Härifrån ljöd bönerna varje dag. Ganska högt fast vi har ju vant oss.
Det var lite svårt att hitta men leta efter en skylt för “Desert storm” och gå in i den här gränden. Det är en röd port.
Precis utanför finns ett stall.
Vi hade tillgång till ett enkelt kök där vi gjorde frukost och middag.

Det godaste nybakade brödet som smakar som surdegsbröd går att köpa på gatan utanför. 4 st kostar 1 pund! 

Man kan köpa färsk frukt en bit bort. Just nu kostar bananer 7 pund för 1 kg. En del luras så dubbelkolla priset först.

Den här kålen eller vad det är var enorm! 
Helt ok badrum med badkar.

Ett ganska basic fast mysigt sovrum. Det fanns ett till med en enkel-säng.

Underbart att äta frukost med pyramiderna i bakgrunden!

Klicka här för att läsa mer om Pyramids Loft. Tycker du att artikeln kan vara till nytta för någon annan? Dela gärna! Har du synpunkter på artikeln eller vill säga något? Kommentera gärna! Jag svarar på alla frågor.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments