Hur förklarar man skatt för barn?

Vi pratar rätt mycket om skatter eftersom vi har eget företag och barnen ofta är med oss när vi jobbar så vi har förklarat för dem hur det fungerar med vad som händer om man inte betalar skatt. Jag tycker verkligen att barnen ska vara inkluderade när man diskuterar familjens ekonomi och hur samhället fungerar från tidig ålder eftersom de ändå hör och ser vad som händer runtomkring vilket är tvärtemot hur jag upplever att min egen barndom var där de vuxna inte pratade om “vuxensaker” med barnen. Nu har Fablernas land och Johan Norberg skapat den fenomenala filmen “Den röda hönan” som förklarar det omoraliska med skatt. Visa den gärna för ditt barn och andra vuxna – gärna de som försvarar skatten 😉

5
Leave a Reply

avatar
2 Kommentarstrådar
3 Svar i tråden
0 Följare
 
Kommentar med mest reaktioner
Mest populära kommentars-tråd
0 Comment authors
Recent comment authors
  Prenumerera  
nyaste äldsta Mest röstade på
Notify of
Ulrika
Gäst

Helt underbar video! Har ni visat den för W och H och pratat om vikten av att inte stjäla från andra?

paul king
Gäst

https://youtu.be/hkJv2wop3yU

I like the bitbutter videos also