En lång promenad till Observatoriet i Prag

Den här helgen fanns det extra mycket att hitta på i Prag för det var “barnens” helg. Det var svårt att välja mellan allt spännande som var gratis som erbjöds men i slutändan kom vi fram till att Observatoriet skulle vara en bra idé för då kunde vi också prata med dem om att arrangera ett workshop senare för våra barn på engelska. Vi tog oss hela vägen från Brevnov mestadels till fots med barn på sparkcyklar och föräldrar som fick springa efter. Observatoriet ligger högst uppe på ett berg som kallas “Petrin”. Man kan åka klättertåg upp till toppen.

Vi kom dock ifrån ett annat håll (Pohorelec) där vi hade vidunderlig utsikt över den vackra gamla delen av Prag. Vi tog en paus för en picknick under ett träd och fortsatte sedan vidare. På vägen upp hittade vi ett litet museum “The magic cavern”  med mystika målningar på nakna fantasifulla varelser..som en enhörnings-sjöjungfru! Längst ner fanns ett rum med soffor där barnen fick släcka törsten med lemonad och föräldrarna med vin. Det var skönt att komma undan hettan en stund och väl värt de drygt 25 kronorna som vi betalade för inträdet.

Observatoriet hade barnaktiviteter där man fick speciella uppgifter att ta reda på hur ett stjärntecken såg ut, hur en komet fungerade, varför det blev solförmörkelse, och där man fick prova på teleskopet som just för att det var molnigt istället riktades mot ett torn långt borta.

Det var åska i luften. Vi hann precis avverka alla aktiviteter och skynda oss mot klättertåget innan regnet öste ner.

En liten film som visar den härliga promenaden och aktiviteterna på Observatoriet
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments