En liten utflykt till Obora Hvezda

Som en regelbunden aktivitet åker vi en utflykt till naturen med vår nystartade grupp Prague worldschoolers en gång i veckan. Vi har skogen “Obora Hvezda” nära inpå som är fantastiskt fin att promenera och bygga kojor i. Obora Hvezda ligger i Prag 6, åt flygplatshållet och hit går det att ta sig med spårvagn nr 22 och 25. Precis utanför finns en “trafik-lekplats” där barnen kan lära sig att cykla eller åka sparkcykel bland trafiken, det är en slags ministad med övergångsställen och lekplats i, fast den här gången var vi ute i skogen så länge, 5 timmar tror jag, så vi skulle inte orka med att gå dit också. Skogen är nästan så starkt grön att man får ont i ögonen. Murgrönan täcker mark och träd som ett slags grönskande hav. Mitt i det finns det en natur-lekplats som är ganska stor där man kan ha picknick.

Lunch-paus i lekandet!
Henry och hans vän har boat in sig i det lilla huset.

“skateboard”
Vår koja.

“Eldstad”.

Här bor det visst någon.

Hjälp, en krokodil!

Mönstret på ek-bladen är så fina! I skogsutlykterna pratar vi också om vad vi har upptäckt och hur naturen fungerar så att barnen får veta varför bladen har dessa mönster. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments