En utflykt till slottet i Prag med hemskolare

Igår hade vi en större träff här med de utländska hemskolarna i Prag. Alla andra utom jag som var med var amerikaner. De bor här mer eller mindre permanent utom en familj som var besök i Prag och som gjort filmen “Classed dismissed” om hemskolning vilken vi ska se på Paralelni Polis nu på söndag. Det var en familj som kom hit som hade 8 barn. 8! Som hemskolas. Jag är imponerad! Önskar att jag själv hade drivkraft till att vara lite mer organiserad. Jag tycker det är svårt som det är med att hemundervisa 2 barn. 

Wenceslaus-kyrkan.

Inuti.

Rolig selfie-turist med rolig slottsvakt som var så stilla att han inte ens blinkade.
Vi skulle egentligen se de bohemiska kronjuvelerna men kön var 3 timmar lång så vi skippade det och gick på promenad istället. Slottsområdet här är enormt. Det finns hur mycket som helst att se som jag gärna vill komma tillbaka till. Det var en varm och solig dag så egentligen borde man ha tagit med sig en boll och picknick fast vi tänkte inte på det. Vi vandrade omkring i de olika trädgårdarna, barnen åkte sparkcykel och lekte med pinnar. 

Här hittade vi ett härligt område för barnen att springa omkring på!

Det fanns rovfåglar som var under rehabilitering på slottet. Alla utom vi tog bilder tillsammans med rovfåglarna (jag tror deras verksamhet finansieras med pengarna de får in från folk som tar bilder med dem),  men jag är lite tveksam till att det verkligen är rehabilitering när jag såg denna stackars lilla hök som satt fast i det korta snöret och såg oerhört stressad ut att han inte kunde ta sig vart han tänkte. Eller vad tycker ni?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments