Ett besök på vetenskapsfestivalen i Prag

Jag och Katie besökte Vetenskapsfestivalen igår med 4 av våra 5 barn. Det var en heldagsutflykt till sista hållplatsen på den röda tunnelbanelinjen. Mässområdet i Prag är enormt. Det fanns också en stor matmässa i en annan byggnad och väldigt mycket folk så det var rätt bullrigt och trångt i lokalerna. Vetenskapsmässan är gratis och kommer att vara under hela helgen. Det var dock mycket intressant. De flesta av utställarna vi talade med var engagerade och hjälpsamma. Vi har sett några saker som vi inte har sett förut.

Barnen gillade särskilt att rita teckningar som gick att överföra till en surfplatta och interagera med. Vi gillade också robotarna i Lego Technics, det fanns tex en skorpion och en robot som kunde lösa rubik-kuben själv!

Ta en titt på min korta film från mässan i går:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ulrika
7 years ago

Vad roligt! Hade de 3D-printers där också? Det hade varit skoj att prova 🙂