Kiddum – en Lego-skola i Prag

Igår besökte vi lego-skolan Kiddum för att se vad det var för ett ställe. Det är en skola som erbjuder kurser i lego för småbarn upp till tonår (och för föräldrar som vill vara med och bygga robotar!). Här handlar det inte bara om lek utan skolan följer en speciell läroplan från Lego med material där mycket inte finns i butikerna. Här kan barnen lära sig tjeckiska med hjälp av lego i deras kurs “Lego czech”. Henry var väldigt förtjust i Duplo technics – det hade vi inte sett förut. Det är ungefär samma som vanlig technics men för att bitarna är så stora kan man fokusera sig mer på mekaniken eftersom det går snabbare och lättare att bygga. 

Duplo technics och läroplan.

På Kiddum bygger man inte bara med Lego för att det är skoj utan fokuserar på problemlösning och var man kan applicera mekaniken och konstruktionerna och se likheter mellan hur till exempel insekter rör på sig och hur en Technics-insekt skulle röra sig. Här lär man sig också att programmera med ett Scratch för lego så att man kan tala om vad robotarna ska göra. Någon här hade byggt en insektsrobot!
i skolsalen för de mindre barnen är duplobitarna välsorterade i lådor med varsina läroplaner.
När lektioner inte hålls finns det ett lekrum där barnen kan leka för 150 cz i timmen för ett syskonpar.

Kiddum är mycket hemskolningsvänligt. Det finns redan en klass här för hemskolare och de är flexibla med att ordna ett eget program för oss som är fokuserat på duplo technics och robotbyggande på engelska. Vill du vara med eller ta reda på mer om detta kan du kolla in min worldschooling-sida “Prague worldschooling“.

Winston och jag byggde en egen slags hemmagjord robotliknande sak fast utan motor när vi kom hem. Vi önskade verkligen att vi inte hade haft vårt lego utspritt i 3 länder och tappat bort alla instruktioner vi haft! Men iallafall, vi kommer snart samla ihop det och förhoppningsvis kunna bygga utan instruktionerna när vi gått lite i Legoskolan.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments