Roadtrip från England till Tjeckien – we made it!

Sådär! Nu är vi framme i Prag och har installerat oss i en lägenhet som vi hyr i två månader. Vägen dit har varit minst sagt spännande och vi har hunnit med så många saker att jag inte har hunnit med att skriva i bloggen. Vi har kört i vår gamla volvo lastad mestadels med barnens leksaker hela vägen genom Frankrike, Belgien och Tyskland fram till Tjeckien. Om man kör i ett sträck ska det ta 13 timmar men vi gillar att utforska på vägen så vi hade delat upp resan och körde 2-3 timmar per dag istället så att det inte skulle kännas för långt för barnen. Vi hittade några guldkorn på vägen som till exempel vetenskapsmuséet Experiminta i Frankfurt, det enorma tågmuséet i Nurnberg och det teknologiska muséet Techmania i Plzen.

Atomium i Bryssel.

Atomium
Ingen smartphone till barnen denna gången! Winston läste högt ur böcker och Kindle för sin lillebror.

Vi bodde på hotell Ibis 3 gånger och åt på McDonalds 4. För att kunna gratis-surfa och hitta hotell på vägen.
På Experiminta i Frankfurt. Se filmen nedan.

Medan barnen lekte med olika saker byggde mamman ett högt torn av träklossar.

Framme i det bohemiska Tjeckien! Älskar att restaurangerna ofta har en lekarea för barnen.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lanclin-Linnea
7 years ago

Vad roligt att ni varit i mina trakter i Bayern! Vi har också varit på DB-museum och det fick högt betyg av mig som pedagog 🙂 Jag gjorde också en film från vårt besök, den finns i ett av mina inlägg om museet 🙂
http://www.lanclin.com/kibala-db-museum/

FREEDOMtravel
7 years ago

Ni hinner verkligen med mycket! Skönt att inte behöva åka så långa sträckor åt gången!