Ångmotorer, fordon och minitåg utanför Prag

Idag blev det en dagsutflykt med våra vänner till Solvays stenbrott nära Beroun utanför Prag, enligt deras förslag. I närheten av stenbrottet som man får vandra till genom några åkrar hittar man en mini-järnväg som har funnits här för att transportera bort stenarna från stenbrottet. Det var länge sedan järnvägen användes så nu har en förening tagit över den som ett museum och där kan man åka med mini-tågen på mini-järnvägen och också se olika slags vagnar och saker som användes i stenbrytningen. På samma ställe fanns också ett arboretum (en slags park där man kunde lära sig om olika träd) och en geologisk utställning med olika stenar. Det fanns också en liten vandringsled mot själva klippan vid stenbrottet som man kunde se klättrare ta sig uppför. En lokal organisation hade en utställning för ångmotorer och gamla fordon vid exakt samma tidpunkt. Det var mestadels gamla gubbar vars hobby var dessa motorer och fordon som de var stolta att kunna visa upp på utställningen.


En liten film från besöket.

Det här är paradiset för den som älskar kugghjul, maskiner och ljudet av brummande motorer!

Traktor med flagga och picknick-korg.

En väldigt gammal motorcykel med ekrar i trä, som fortfarande fungerar.

Ytterst få kvinnor syns bland publik och utställare.

De står liksom ut bland den stora mängden gubbar på utställningen.

Det måste finnas mer än 100 maskiner utställda här iallafall.

Skogshuggarskjorta, läderjacka och en öl i handen kl: 10 på morgonen. <3

En stolt traktor-ägare kör runt med sin traktor samtidigt som han dricker sin öl.

Efter en lång promenad varvar vi ned med lunch på en rostig traktor i form av tjeckisk hallon-lemonad “Malinovka”, öl, korv med senap och bröd “Klobasa”, grillad inlagd ost “Hermelin” och lite annat smått och gott från grillen där.
Vacker vy på väg genom de vidsträckta åkrarna till och från stenbrottet.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments