Vi startar en Programmerings/Animeringsworkshop i Prag

Vi samlade ihop våra laptops samt fyra av våra barn inför ett försök att ha en “programmerings-workshop”. Vi vet ju inte så mycket om programmering då vi mest är amatörer och det vi kan är självlärt men vi kan iallafall hjälpas åt. Workshopen är lite informell också – vid vårt köksbord.

Hur som helst så var workshopen en framgång. Barnen och de vuxna hade jättekul och det visade sig att ungefär 90 minuters koncentrationslängd passade bra innan de började vrida sig på stolarna. Vi har workshopen en gång i veckan från och med nästa vecka. Om vi blir många kommer vi att flytta in till någon lokal men än så länge duger ett köksbord bra. Vill du veta mer om när vi har workshops och events så kan du gå in på Prague Worldschooling.

Vi använder det kostnadsfria programmet “scratch” (från det kända universitetet MIT i USA). Det är verkligen kul, man kan göra sina egna saker där och det finns gott om användbara tips för en förälder som inte vet så mycket om programmering så föräldern kan passa på och också lära sig.

Vår 4-åring gjorde den här, Chewbacca skjuter på huset och det kastas bomber etc.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kjell Alsetun
7 years ago

Min dotter föddes 1982. Jag använde tekniken med bilder och ord och hon lärde sig läsa orden utan bilder sedan. Nu minns jag inte hur gammal hon var då men hon var liten iallafall.

Ulrika
7 years ago

Älskar det! Ni gör ett sådant bra jobb och jag skulle älska att få vara med på era lektioner om jag var liten :)!