Oväntad roadtrip till Polen via ett litet paradis utanför Poznan

Vad gör man när det strular till sig med boendet som man ordnat i Prag? Då tar iallafall familjen King semester och hälsar på hos vänner som råkar vara på besök i den underbara landsbygden utanför Poznan i Polen, och åker till kusten och badar ett par dagar. 
Formaliteterna kring flytten till Holesovice strax norr Prag, till stället som vi har valt att ha som bas istället för att våra personliga saker utspridda i fyra länder som vi har nu, har tagit en månad längre tid än vad det skulle ta. Vi hade redan förutsatt det och ordnat ett tillfälligt boende däremellan, men med kort varsel fick vi ändra våra planer då värden blivit sjuk. Det blev oklart vart vi skulle bo. Efter en dags funderingar bestämde vi för att vända det till vår fördel och tog semester istället ett par dagar genom att åka på en roadtrip till Polen.
Vi hade turen att få träffa på våra vänner från Sverige som var på besök i Poznan hos deras släkt. så vi fick uppleva en del av Polen som vi inte sett förut genom dem. Det var ett kärt återseende, särskilt för Henry, som inte hade glömt bort sin vän. Vi bodde på en fin herrgård som heter Dworek Katarzynki och åt lunch på det trevliga hotellet Siedem Drzew som hade påfåglar, lekplats och botanisk trädgård. Sedan fortsatte vi på vår resa i 6 timmar till tills vi nådde Sopot där min mamma bor. Här ska vi bada och koppla av ett par dagar innan vi åker tillbaka till Prag igen.
På vägen stannade vi till i Nowy Tomysl där vi hittade en jättelik korg i en park som var stor som ett hus.

Dworek Katarzynki, den fina herrgården där vi bodde utanför Poznan.

Där fanns en jättefin liten lekplats där föräldrarna kunde ha uppsikt från restaurangen.
Fint serverad frukost.
Siedem Drzew-restaurangen
Lekplatsen
Chłodnik, en kall rödbetssoppa som är perfekt för varma sommardagar.

I den botaniska trädgården fanns många fjärilar.

Pojkarna hittade en snigel.

Den japanska delen av trädgården.

Framme vid havet!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
FREEDOMtravel
7 years ago

Vad mysigt det ser ut! Vi ska snart till både Tjeckien och Polen faktiskt. I Tjeckien ska vi på pressresa till Ostrava och Brno (åker på tisdag). Sedan ska vi hälsa på vänner som har en lägenhet i Mechelinki i Polen (nordväst om Gdansk). Hoppas att det ordnar sig med ert boende i Prag!