Piratskepp och vandring i staden där 2:a världskriget startade

Innan vi återvände till Tjeckien gjorde vi ett obligatoriskt turistbesök i Gdansk, staden där 2:a världskriget startade. Det blir alltid en vända dit vid våra besök i Sopot. Denna gången skulle vi gå på det nya krigsmuséet – som vi upptäckte var såpass nytt att det inte ens öppnat. Efter en stunds funderingar bestämde vi oss för att åka med piratskeppet istället. Det var ett säkert kort för att göra oss på gott humör igen! Piratskeppet åker i 35 min enkel väg längs floden till Westerplatte som är platsen där andra världskriget startade. Jag har varit där många gånger men detta var första gången med barnen.

Vi frös för det blåste kalla vindar och vi var lättklädda så vi åt middag på restaurangen och skippade att titta på krigsminnena. Pojkarna skulle tycka det var trist ändå – de ville hellre se “Battle of Britain” som är deras favoritfilm just nu som utspelar sig under 2:a världskriget, som kanske inte är så jätte-objektiv men ganska lärorik ändå. Gdansk är väldigt bildskönt. Vi orkar inte göra hela turiststråket när vi åker dit så denna gång fick det räcka med piratskepp och en promenad längs Mariacka-gatan som har fina trappräcken att hänga på.

“Kärleksbron”.

Gdansk har hakat på hjul-trenden. Finansierat med skattepengar antar jag?

Polsk livemusik på båten!

De här männen spelade så vackert!

This entry was posted in Polen and tagged .

1
Leave a Reply

avatar
1 Kommentarstrådar
0 Svar i tråden
0 Följare
 
Kommentar med mest reaktioner
Mest populära kommentars-tråd
0 Comment authors
Ulrika Recent comment authors
  Prenumerera  
nyaste äldsta Mest röstade på
Notify of
Ulrika
Gäst

Jag är verkligen sugen på att utforska Polen nu efter alla blogginlägg från er därifrån!