Cesky Krumlov – sagostaden i södra Tjeckien

Cesky Krumlov är en underbar stad – som tagen ur en saga. Här slingrar sig Vltava-floden som passar utmärkt för att åka flotte på mellan de trångt bebyggda gotiska husen. Vi stannade i Cesky Krumlov en hel dag nästan – som en del av vår resa till Liberland när vi skulle vända tillbaka mot Prag. Här finns det en riktigt härlig stämning. Man skulle kunna strosa runt bland gatorna i timmar. Vi promenerade längs floden upp till ett ställe som hyrde ut flottar. Det är en ganska lugn tur på floden förutom 3 vattenfall eller rutschkanor eller vad man nu ska kalla det. Se “worldschooling-filmen” nedan så ser du ett klipp hur det är att åka flotte på ett sådant vattenfall!
Så här ser stadskärnan ut. Staden är unesco-listad såklart.
En restaurang-meny som ett vattenhjul!

Floden delar upp sig och tar sig fram i stadskärnan också.

Bostadshus längs med flodkanten.

Köp vattenmelon och mojitos när du paddlar förbi!

Fantastiskt goda crepes och lemonad i Creperiet mitt i stan.

Det här stället.


Ta reda på vad worldschooling är och se hur det är att paddla nerför vattenfallet i Cesky Krumlov!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
www.marvelicious.blogg.se

Oh, stadsvyn från ovan, verkligen som en saga!