Overland expo i Bad Kissingen och Overland-drömmar

Vår youtube-historik består just nu mestadels av filmklipp om hur man bygger om sin offroad-bil till overland så att man kan ge sig iväg på riktigt långa resor. Till exempel “Oh hey there“, den är rätt rolig faktiskt. Dvs hur man decentraliserar sin livsstil och gör den portabel så att man kan vara i princip exakt var man vill. En bil som kan köra uppför berg, som man kan konvertera till en bostad för många personer, som är smart och har allt, som funkar! Det är en tanke som har växt till sig under de senaste åren. Vår resestil har varit backpackers med en strikt budget eller lyxig digital nomad-livsstil med inslag av mycket 5-stjärnigt allra mest med flygplan, tåg och båtar som transportmedel.

Nu har drömmen börjat bli mer än bara en dröm. Att utveckla vår decentraliserade digitala nomad-livsstil till att vara betydligt mer portabel med ett fordon som kan ta sig fram i princip var som helst och som man faktiskt kan bo i också.

Sönerna känner till i princip ALLA bilar som ligger ute till försäljning på de största sajterna i Europa som tex autoscout. Det är särskilt vår äldstas favoritsysselsättning just nu. Fast vi har lite speciella kriterier såklart. Bilen måste ha plats för en växande familj. Och gärna ha isofix! Det är lite knepigt.

För att få idéer begav vi oss till världens största utställning av offroad-bilar som heter ALLRAD och ligger i Bad Kissingen – ungefär en 5-timmars bilresa från Prag.

I Prag var det hett, över 30 grader de flesta dagarna nu i sommar. Vi var inte riktigt klädda för vädret i Bad Kissingen så vi fick korta ner vistelsen lite när vi började frysa för mycket.

Kallt och blåsigt, men en intressant dag!

Men det blev en hel del nya upptäckter ändå! Vi såg olika lösningar på hur man kunde ha tält på taket och organisera sitt kök. Barnen testade att åka i en Range rover på en bana genom en jättestor vattenpöl och branta kullar. De testade också en beach buggy som var kul.


Litet filmklipp!

Just nu funderar vi på om vi ska skaffa en pick-up med 3 sittplatser där framme och montera en stor låda på flaket som kommer innehålla kök, förvaring och tillträde till taktältet. Eller om vi ska skaffa oss en gammal hederlig landrover defender och renovera den, eller en toyota landcruiser från 80-talet. En sak som är säker iallafall är att bilen får inte vara för dyr, av anledningen att vi inte ska se ut som en spargris dit vi beger oss, men den får gärna vara moderniserad inne. Och helst ett fordon som redan har använts av en större familj för overland. Och helst inte en med jättehög stege till taktältet.

Den här taktältslösningen är nog det närmsta man kan komma det vi behöver.

Ordning och reda i köket på en Landrover Defender!

Detta pop up-tält är ganska stort..för en familj med max ett barn.

Det här var nämligen problemet med utställningen att det fanns mängder med häftiga bilar men merparten av dem var designade för ett par utan barn. Så vi kikar vidare på det och hoppas på att redan hitta en konverterad familje-bil för overlandresa snart!

Några idéer om rutter har varit:

Europa, via Ryssland till Mongoliet, Kina och Sydostasien och Australien. Problemet där har varit tillstånd i Kina, det verkar vara omöjligt eller att man får muta gränspolisen.

Nord till Sydamerika. Då är det nog bättre att köpa bilen på plats, men det verkar vara svårt att kunna få köpa som utlänning i USA.

Europa via mellanöstern till Sydostasien. Denna rutt hade varit intressant men jag känner att det är för stressigt.

Så vi får se. Kanske får vi sänka ambitionerna lite för den första turen!

Ögongodis!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
6 years ago

Intressant , har ni funderat på att utveckla produkter för nomadliv?