Fredligt föräldraskap på Philosophy Europe Convention

13-15 oktober i år hålls denna lilla filosofi-festival på Europas frihets-knarkares träffpunkt numero uno Paralelni Polis. Här pratar vi om frihet, självutveckling och rationalitet under dagarna 3. Första dagen kommer ägnas åt en rundvandring i Prag och att umgås sinsemellan. Flera av deltagarna har varit här föregående år och nya deltagare välkomnas såklart så det blir ett bra tillfälle att lära känna varann och upptäcka stan. Föregående vecka hålls Hackers congress på samma plats så om man planerar att gå på denna coola konferens kan man passa på och stanna kvar en vecka i Prag och gå på detta också.
Credit to Samir Carvalho Lamatsch (2016)
Lördagen kommer ägnas åt intressanta samtal och föreläsningar på Paralelni Polis. Söndagen kommer följa i samma fotspår. Om man vill gå på detta registrerar man sig HÄR. Det är frivilligt att donera vad man vill. Ha dock i åtanke att det kostar 10000 czk att hyra lokalen så Kristyna Josrova som håller i det skulle uppskatta en donation som kan hjälpa till att finansiera lite av hyran.

Jag kommer att hålla en diskussion om sätt att praktisera fredligt föräldraskap och tillgodose mycket små barns behov versus ens egna behov och samhällets krav som riktar sig till blivande föräldrar och personer som någon gång vill bli föräldrar eller som vill gå igenom/hantera sin egen barndom.

Jag kommer att berätta om:

– amning
– samsovning
– EC (toa-kommunikation)
– Övergången från tryggheten i livmodern till tryggheten i den nya världen och hur man kan bibehålla den och få närhet med hjälp av bärsjalar.
– Om skillnader mellan hur man tar hand om bebisar i det moderna samhället/jägar och samlarsamhällen.
– Om feluppfattningen att barns skrik är normalt och att undvika skadliga metoder.
– Om prioriteringar, om att väga tid, pengar och relationer för att få det att gå ihop.
– Om hur detta kommer att hjälpa med anknytning och en bra grund för livet.

Det här är ingen strukturerad föreläsning då jag tar med vår bebis – utan ovanstående är underlag för diskussion.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments