Bild-kalas – Höst i det makalöst vackra Bohemian Paradise


Bohemian Paradise är en region som ligger ungefär 90 minuters bilfärd från Prag. Det är ett område med vacker urskog och spännande stenspetsar som skjuter upp bland träden. De kallas “stone cities” och det finns flera stycken utspridda där. Stenspetsarna är av sandsten. Det är egentligen gammal havsbotten som har vittrat så att de får formen av stora “pinnar” av sten. De största är ungefär 90 meter höga. Området som vi besökte kallas “Prachovske Skaly”. Vi åkte till samma ställe förra året med en annan digital nomad familj från Sydafrika. Det var på sommaren och de hade med sig en drone och gjorde en cool video utav besöket.

Denna gång var det höst. Träden skiftade i olika orangea och gula nyanser. Det var ännu vackrare denna gång. Vi tog med våra vänner Ulrika och Pontus på utflykt dit och hade en mycket fin promenad bland de spetsiga bergen samt picknick. Det är ett absolut ett av de coolaste ställena i världen jag vet så det var självklart att vi skulle visa dem det här. Det var så otroligt vackert att vi tog alldeles för många bilder. Här plockar jag fram de bästa:Flugsvamp heter “Muchomurka” på tjeckiska!


Trattkantareller längs stigen! Vet inte tjeckerna vad det är? 🙂Totempole. Och Ulrika bar Henry på ryggen ganska länge. Även i de branta trapporna nedan!
 


På vägen tillbaka hittade vi en mysig by där vi åt middag.


Ett litet slott längst bort.

Så här många trattisar tog vi hem.0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ulrika
6 years ago

Underbar dag och tack så mycket för att ni tog med oss dit! Det var så mysigt att få hänga bland stenpelarna med er. Det var inga problem att ha Henry på ryggen – såg det som vardagsmotion 🙂

Marias Memoarer
6 years ago

Så himla läckra klippformationer alltså! 🙂

FREEDOMtravel
6 years ago

Vackert, och häftig natur! Vi var ju på ett liknande ställe, men är inte säker på om det var exakt där … eller en bit därifrån?