En paus från vintern vid Röda havet och en undervattensfilm


Vi flyr undan vintern, städning och det eviga fixandet hos en familj på 5 personer till röda havet! Här får pojkarna snorkla bland korallrev för första gången, vi kan koppla av lite och har mycket skoj med undervattenskameran.
Efter att ha lämnat Polen tidigt på morgonen landade vi efter 4 timmar i ett soligt och vindstilla Israel. Här finns den billiga flygplatsen Ovda som egentligen är en militär flygbas med en underjordisk bosättning. Den ligger mitt ute i öknen ungefär en timme från Eilat. Eilat är en dyr och stökig stad vid Röda havet så vi hade inga planer på att vara där utan tog oss till Taba Heights som är en låtsas-stad byggd för turister i Egypten. Gränsen ligger ganska nära men ändå tog det flera timmar att ta sig dit från flygplatsen. Anteckning till mig själv: Hoppa inte på billig transfer-buss. Ta dyr taxi istället så slipper man åka runt bland alla hotell som folk ska droppas av på! 
Gränsen ligger vid den lilla Egyptiska staden Taba. Man får gå igenom Israels passkontroller och ett ingenmansland och sedan gå till den Egyptiska passkontrollen. Vi fick stanna kvar ganska länge för de verkade tro att vår undervattenskamera var något farligt så vi fick vänta ett bra tag tills att vi blev släppta. På andra sidan tog vi en taxi till Taba Heights där vi bokat in oss två veckor för att snorkla och dyka vid revet, bada i de uppvärmda poolerna och äta god mat från en stor buffe. Men det var inte som utlovat så vi lämnade det efter 2 dagar. 
Vi tog oss istället till Mövenpick som vi var på i 3 veckor för två år sen. Vi ville egentligen utforska nya korallrev men eftersom det förra hotellet var en fail så satsade vi på något som vi visste funkade istället. Korallrevet här ligger alldeles vid stranden och är full av fisk.
Kolla in filmen! Vi hade med oss en billig kopia på en go pro-kamera. Vi är amatörer men jag tror det blev rätt bra ändå. Några av fiskana var riktigt gulliga och kikade rakt in i linsen.
Dagarna präglades av simning i den uppvärmda inomhus-poolen med pojkarna, snorkling i korall-revet en eller två gånger om dagen, room-service-mat till lunch eftersom det var lättare att äta där med en liten bebis, lite jobb och härliga promenader längs stranden.
Henry på Ovda-flygplatsen. Han ser ut som en riktig liten amish-kille, eller hur?

Poolen på Bay view var iskall.

Stranden på Mövenpick är makalöst vackert. Det är bra med privata stränder för då tas de om hand. Det fanns nästan inget skräp och korall-revet var nästan oskadat.

Den stora poolen här var inte heller uppvärmd men det fanns faktiskt en som var uppvärmd som var inomhus. 

Det är faktiskt bättre tycker jag. För då behöver man inte smörja in sig i en massa solkräm. Vi tog med oss två flaskor men använde knappt något alls eftersom vi undvek solen när den var som starkast.
Paul firade sin 41-årsdag här och jag beställde en tårta gjord av 100% nötkött eftersom han, trots mina invändningar, har börjat med en köttätar-diet. Tårtan var såklart dekorerad med en bitcoin-logga av oliver!

Till födelsedagen bokade jag en båtutflykt till Salah el din-citadellet, som är ett slott på en ö med mina korallrev runtom.

Winston snorklade för första gången på djupt vatten och tyckte att det var jätte-häftigt. Henry tyckte det var för kallt.

Rum-service är perfekt för en barn-familj. Då behöver man inte bry sig om bordsskick och kan lägga ner bebisen. 🙂
Samsovning med en bebis som vaknar med jämna mellanrum och barn som snurrar runt i sömnen är mysigt men inte vidare bekvämt.

Här, vid vägen, finns världens absolut bästa kyckling-restaurang. Vi gick bara hit en gång för högtalarna sprakar alldeles för högt av religiösa hyllningar och det är lite för mycket stök med en liten bebis.

Solnedgångarna här var ljuvliga.

Tänk om våra barn hade gått i skolan. Då skulle de inte kunna uppleva såna här saker. Pojkarna är bara 5 och 7 men är trots allt rätt modiga att de vågat snorkla bland reven på ganska djupt vatten. De har lärt sig massor, både om vad som finns under och ovanför vattnet. Det här hotellet passar utmärkt för att hålla en retreat på så jag ordnar gärna något för oss oskolare och hemskolnings-intresserade om intresse finns!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments