Ordet “hen” och varför jag inte använder det

Det var flera läsare som reagerade på att jag skrev “hen” i min text om det naturliga så därför vill jag klargöra vad jag menar.

“Hen” är en symbol för etablissemanget, för utsuddningen av det naturliga maskulina och feminina och en väg mot förstörelsen av människan själv. “Hen” är inget annat än en parasit som smyger sig in i offentliga texter, till och med 1177 och skatteverkets hemsidor, för att normalisera degenereringen av samhället och bli slutet för den traditionella kärnfamiljen, det civiliserade samhället och kommande generationer. “Hen” är vad staten vill att du ska bli. “Hen” är de som vill kontrollera oss och som gör att vi inte kan ge våra barn den bästa uppväxten om vi till exempel tycker att det är unschooling. En “hen” är en likformad osynlig formbar ingenting. “Hen” gör inte män och kvinnor jämställda. Här är ett exempel på vad “hen” kan åstadkomma.


Kanske du har lärt dig att “hen” är precis tvärtom. Fråga dig då vem som har lärt dig det. Man kan göra ett välinformerat val vilket pronomen man vill använda. Jag talar inte om att man SKA sluta säga “hen” bara att jag inte gör det. Det är ett individuellt val hur man väljer att man vill kommunicera.

3.2 10 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Basti Weidemyr
6 years ago

Jag får intryck av att du förutsätter att alla som använder "hen" och dativformen "henom" skulle göra det för att referera ett tredje genus, men ordet var etablerat i vissa kretsar på 90-talet i betydelsen "han eller hon"/"honom eller henne". Därav också den myckna användningen i officiella dokument, t ex förskrivna bolagsstämmoprotokoll i aktiebolag där den som förbereder protokollet inte vet vem som kommer att väljas till revisor, justerare mm. Jag vill inte att någon ska tro att jag genusflummar när jag använder pronomenet "hen", vilket jag alltså gjorde även på den tiden då det bara fanns två kön i… Read more »

Hoity
Hoity
2 years ago

Höna! HÖNA! HÖNA!!

Det är hellre säga han/hon