Vinter!

Vi påbörjade det nya året med lite skidåkning och tänkte att det kunde vara en härlig kontrast till snorklingen i Egypten. Förra året vi var i Prag var det lite trist när det varken fanns snö eller varmt väder så vi tänkte det kunde vara skönt att åka till bergen på gränsen mellan Tjeckien och Österrike.
Men när vi väl kom fram upptäckte vi att det inte alls var samma väder som förra året. Förra året som vi åkte skidor var det minusgrader och meterhöga snödrivor. Denna gång var det +10 c de första dagarna. Helt otroligt. Det var nästan t-shirt varmt i solen. Men vi hade bokat alltihop innan så det var bara att bita ihop och göra det bästa av det.

Pauls film med pojkarna på skidor och snowboard!
Det var faktiskt inte så tokigt att åka med pojkarna i snömaskins-snön. Poängen med skidåkningen var inte direkt att de vuxna skulle få åka utan främst att de skulle få lära sig. Snön var mjuk och långsam vilket var perfekt för nybörjare. Dessutom var skidorten Lipno speciellt till för familjer. Jag gillar röda backar och lite mer utmaning men jag kunde åtminstone träna på att åka nerför baklänges och och se till att pojkarna fick slipa på tekniken.
De gick i skidskola ett par dagar och tyckte det var roligt. På eftermiddagarna turades vi om vem som skulle sjala bebis och vem som skulle få åka. Vi bodde alldeles intill backen så att man kunde nå liftarna direkt. Allt var bra med boendet förutom att sängarna var så mjuka så att halva kroppen låg nedsjunken och Edward rullade på mig hela natten. Det slutade med att pojkarna och Paul sov på bäddsoffan för att det var för mjukt och jag stod ut med 10 sömnlösa nätter. Nu har jag iallafall fått sova ut lite mer i Prag. Edward vaknade “bara” 3 gånger förra natten och han får full service med både mjölkbar och kissa i potta-hjälp. 
Utan barn.
Med barn.
Lipno ligger vid en sjö så när det inte är såhär varmt kan man åka på skridskor. På sommaren är det här en semesterort också. Det finns en marina och segelbåtar vilket är lite märkligt i det här centraleuropeiska landet. 

När vi åkte tillbaka blev det kallt och snöade rejält. På andra sidan berget lyste solen igenom snön och vi såg en häftig snö-båge. Det fanns ingenstans att stanna för att ta en bild tills vi kom hit. Här var det bara slask och väl tillbaka i Prag hade vi ingen snö alls.
Men uppdraget är slutfört iallafall. Pojkarna kan ta sig nerför blåa backar utan problem och tycker det är roligt!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ulrika
5 years ago

Älskade Pauls video från backen och få se pojkarna "in action" , blev lite sugen på att åka snowboard igen 🙂

maria
5 years ago

Vackra bilder! Takk for tips 🙂