Födelsedags-trekking i Bohemian Switzerland (České Švýcarsko)

Vi har en väldigt målmedveten nybliven 8-åring. Han ville inte ha kalas just nu och han önskade sig heller inte något speciellt i födelsedagspresent. Vad han ville göra var att åka på “födelsedags-trekking”. I ett par timmar satte han sig och planerade flera olika rutter på kartsidan Mapy.cz och valde en som han bestämt vid berget Sněžník. Första delen skulle ske med hela familjen och sedan skulle han vandra och tälta i skogen.

På vägen till Sneznik upptäckte vi att vi glömt bärsjalen men som tur var kunde vi hyra en bärsele i en bärsjalsbutik i Usti Nad Labem där vi åt lunch. Första dagen begav vi oss till naturreservatet i Tisa och grillade där. Vi bodde på ett mysigt familje guest house där det fanns en naturlig pool med guldfiskar i, klätterbanor och ägaren lånade ut en kajak till Henry så att han kunde paddla lite i poolen.

Följande dag upptäckte vi att Winstons trekking-rutt var alldeles för kort, det skulle ta en halvtimme att nå toppen på berget så hela familjen följde med dit och så fick Winston rådet att vandra runt Hřensko där det skulle finnas mer dramatisk natur.

Jag tog tåget tillbaka till Prag med Henry och Edward från Usti Nad Labem, det tog bara drygt en timme. Och Winston och Paul for vidare till Hrensko för att göra färdigt födelsedagstrekkingen.

Utsikt från Tisa.

Det finns mängder av grottor och stenpelare i Tisa. Här finns gammal havsbotten. Därmed de märkliga stenformationerna.
Vi fick vegetarisk hälso-frukost till födelsedagen.
Winston fick lättviktiga födelsedagspresenter – presentkort på Arduino.
En klätterbana som ägaren byggt.
Henry blev överlycklig när han fick paddla i poolen.
På vägen upp till Decinsky Sneznik.
Utkikstornet på toppen.
Från Winstons egen trekking.
När de skulle hitta någonstans att slå upp tältet kom de till en stängd grind i ravinen så de fick tälta på stigen.
Liten film med härliga bilder och filmsnuttar

Födelsedagstårta – hemgjord key lime pie – fick ätas senare vid hemkomsten.

Karta från Mapy.cz. Floden på bilden heter Elbe.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments