Växande worldschooling och företagsamma barn

Vi har varit mer upptagna med worldschoolers än vad vi planerat denna månad vilket är både trevligt och ansträngande! Det finns många aktiviteter och många nya worldschooling-familjer som deltar vilket är jättekul. Jag tror att det nästan går att dela upp Prag i lokala grupper för worldschoolers. Problemet är att det redan är ett heltidsjobb med barn så det är ytterst få som orkar med något mer. Troligtvis fortsätter vi med aktiviteter främst i Prag 7 och ibland för de övriga områdena under hösten precis som förut. Under förutsättning att vi är där. Vi kommer ju resa också.

Vi åker inte så ofta till Prag 4. Jag tycker att det är en ganska rörig och modern del av staden som verkligen är i kontrast med de mysiga stadsdelarna där vi brukar röra oss och som dessutom ligger helt på andra sidan Prag. Det som för oss dit ibland är den vackra skogen Kunratice les. Det finns mycket att hitta på också samt att vi har vänner som bor där. Vi har åkt dit några gånger under denna månaden.

Vi åkte på en hantverksmässa för barn som hölls på ett hobbycentrum. De kunde prova olika saker. Winston testade att smida järn. Med viss hjälp tillverkade han sin egen spik. Barnen gjorde också halsband och hoppade på hoppkudden. Sådana hobbycentrum finns i de olika stadsdelarna i Prag och är som ett slags fritids efter skolan men mycket bättre än svenska fritids för man kan välja olika workshops med professionella lärare tex drejning och klättring och det fanns många närvarande föräldrar. Efter det promenerade vi vidare mot en park där det fanns en rolig plaskdamm och en lång rad fontäner för barnen att svalka sig i. På gräsmattan hölls en tävling för radiostyrda flygplan och helikoptrar.

Vår yngsta blev förkyld i början av veckan. När höstterminen börjar igen går förkylningarna runt som ett brev på posten. Vi ordnade en worldschooling-grillning i veckan. Mer än hälften hade drabbats av samma förkylning som går runt. Lille Edward hade det riktigt tufft med 3 snoriga nätter i rad. Jag hade grav sömnbrist från all nattvak och var på gränsen till att kollapsa. Hur skulle jag som organiserar detta komma iväg i det här skicket? Men vi gjorde det ändå – jag och Henry och Winston. Edward fick stanna hemma med pappa.

Jag hade inte förberett mig för någon större sammankomst då det var så många som sjukanmälde sig men det dök upp flera helt nya familjer och vi hade perfekt väder, glada barn och föräldrar och en brasa som brann. Så det var riktigt trevligt och blev bra ändå.

Vi kommer ha en till grillning denna fredagen för alla som var sjuka och ville vara med. Jag tror några av de som var med förra gången kommer också. Samma dag som grillningen har vi en bitcoin-vandring i Holesovice. Prag ligger i framkanten för verksamheter som tar bitcoin och bitcoinaktiviteter.

Denna vecka har pojkarna också startat sin egen verksamhet Crypto candy. De bakar och säljer för bitcoin. De säljer i parken för bitcoin men tar kontanter också. Pojkarna har varit med på hackers congress innan och eftersom vi har vänner som är kunniga inom bitcoin och österrikisk ekonomi så lär de sig mycket om ekonomi på så vis. Deras första kaka som har ett bitcoin-b på såldes till vårt favorit bitcoin-cafe Paralelni Polis. Resten av dagens kakor såldes till förbipasserande i parken för kontanter. Pojkarna får behålla hela förtjänsten.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments