Personligt om hängstolar

hängstol

Just nu ligger vår son och funderar på golvet med fötterna balanserade i sin hängstol. Han är 7 år och har spenderat den senaste timmen i olika slags positioner i och omkring hans Playa Rainbow hängstol i vår lägenhet. Han planerar nog vem han ska attackera nästa gång i spelet Minecraft.

Jag har lagt märke till några saker när det gäller hängstolar:
För det första är en hängstol enklare att använda än en hängmatta. Speciellt när det gäller personer som inte kan sitta still eller där hemmalivet innebär att man inte får sitta ifred i längre perioder. Det är enkelt att både sätta sig och resa sig fort ur en hängstol i jämförelse med en hängmatta. Jag skulle kunna tro att det tar ungefär hälften så mycket tid och energi.

För det andra har jag lagt märke till hur lite utrymme en hängstol tar upp. Vi har visserligen en barnhängstol i vårt vardagsrum och pinnen är enbart 70 cm bred. Den är placerad ganska nära vår köksdel där vattenkokaren finns. Vi använder denna del av vardagsrummet ganska ofta men ändå känns det inte som den är ivägen när barnen använder den.

För det tredje har jag lagt märke till att den lyser upp med sina vackra färger i vårt vardagsrum som mest består av vita och beiga toner med inslag av trä. Den ser färgglad och inbjudande ut. Vi har haft just denna hängstol upphängd där i ett och ett halvt år. Vi har tvättat den minst 10 gånger i tvättmaskinen.

Fortfarande ser den ny och fräsch ut. Det är en möbel som är till för att användas länge och för att vara en trevlig färgklick i din tillvaro.

Vi har hängt upp just denna hängstol så att den hänger 5 cm över golvet så att vår son kan använda den. Han är ett och ett halvt år och älskar den. Han behöver träna på sin balans så den behöver hänga lågt så att han inte gör sig illa om han ramlar av. Han kan ta sig in och ut ur hängstolen själv.

Jag rekommenderar varmt hängstolar till barn. Tänk på säkerheten dock och häng dem inte för högt upp över hårda golv om du har småbarn som gillar att hoppa.

Vår andra hängstol
Den andra hängstolen som vi ofta använder är denna denim-hängstol. Vi gillar den av följande anledningar:

För det första gillar jag det extra benutrymmet och fotstödet. Många hängstolar har en extra del, som en slags mini-hängmatta, för fötterna. Vi brukade sälja sådana hängstolar förut. Det såg inte ut att vara så bekvämt och enkelt som på bilderna.

Man måste lägga upp hälarna på exakt rätt ställe. Inte så farligt men inte omedelbar avkoppling direkt. Men med denna hängstol ”rullar” man snabbt ut fot -och benstödet när man sätter sig i den. Den är superbekväm.

Min fru tycker om att amma vårt yngsta barn i den eftersom det är bekvämt och funkar bra.

Jag tycker om tyget. Jeanstyget ser bra ut. Kanske den passar in särskilt bra i vår lägenhet men jag skulle tro att den lätt passar in i de flesta miljöer. Tyget känns slitstarkt och bekvämt.

Jag gillar att den var tillverkad av en organisation i El Salvador vars syfte är att förbättra livet för kvinnorna där.

Precis som med barnens hängstol är det lätt att ta sig in och ut ur den. Den tar inte heller upp så mycket yta när den inte används. Jag tycker om att sitta i den och läsa en stund tills att jag blir avbruten av något viktigt att göra.

5 fördelar med hängstolar
Så man kan sammanfatta det som att de främsta fördelarna med hängstolar är följande:

Platsbesparande
Enkelheten att sätta sig och resa sig
Utseendet
Enkelheten att rengöra
Möjigheten att hänga upp och ta hängstolen på drygt 2 sekunder.

Hängstolar utomhus
I vårt vackra avlånga land med oräkneliga sjöar och djupa skogar kan man när vädret tillåter ta med sig sin hängmatta eller hängstol och njuta av dem utomhus. Vi brukade ta med våra hängmattor och hängstolar till vår närmsta sjö med fin strand för att bada och ta det lugnt.

Vi föredrog oftasts att ta med hängmattor. Säkerligen eftersom det var lättare eftersom man bara kunde bära den hängandes på axeln i den praktiska bärpåsen med axelband som ingick och den inte kändes bylsig. En hängstol är inte heller så mycket besvär att bära på men den är ju avlång.

Vi tog med hängstolar till sjöarna ibland. Mest för att ta bilder. Det funkade riktigt bra. Om man hittade en bra gren som stack ut från ett träd kunde man hänga upp en hängstol från den. Genom att placera fötterna i den kunde man undvika myrorna under och slappna av i den svalkande vinden.

Det är riktigt mysigt att hänga upp en hängstol bredvid en hängmatta vid sjön. Det är en anledning till att ha med båda.

Om man vill använda sin nya hängstol utomhus men inte vill ta med den på någon utflykt kan man hänga upp den från ett träd i trädgården. Du kanske skulle vilja använda ett trädband att hänga upp med men vilket starkt rep som helst går bra också.

Du kan använda din hängstol på altanen. Det är enkelt och dessutom tar den inte upp så mycket plats där. Jag tycker att altaner snabbt blir stökiga men en hängstol hjälper definitivt till med att skapa mer plats.

Slutord
Jag hoppas att du känner att du har nytta av denna information. Om du vill dela med dig något om hängmattor eller hängstolar, ser vi gärna framemot att du hör av dig.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments