10 smarta lära sig-appar och program för barn

Tack vare dagens teknik kan du lära dig i princip vad som helst bara du har tillgång till nätet och en dator eller smartphone, vilket i princip gör skolan onödig för lärandets skull och gör att du oavsett ålder eller tidigare kunskaper kan lära dig själv. Jag ville hitta nya program för mina barn som är 3 och 5 år, helst på svenska, och har googlat en del. Jag upptäckte att många svenska program som är gjorda för barn i deras nivå och för lågstadiet är gjorda på ett tråkigt sätt. Jag saknade en lista på appar och program som faktiskt är BRA och inte har störande reklam så jag gjorde en som jag delar med mig av. Vi använder oss av de här apparna och programmen som ett kompliment i vårt resande liv som du kan läsa om här.

Khan Academy

Khan Academy är vårt absoluta favoritprogram som är utformat för att träna hjärnan och ge den utmaningar för att lära sig, så att den växer. Den utgår från att alla kan ta kontroll över sitt eget lärande. Ursprungligen utformades programmet för att Salman Khan ville hjälpa sin kusin att lära sig matematik via internet. Målet med Khan Academy är att kunna ge gratis utbildning till alla utan några annonser. Det består av ett stort team av utvecklare, lärare, formgivare, strateger, forskare och specialister som passionerat tror på att inspirera världen att lära sig. Det finns ett intressant TED-föredrag om Salman Khan som du kan se HÄR. Här lär man sig matematik, historia, fysik och många andra ämnen. Passar alla åldrar.  På engelska.

Reading Eggs

Detta är ett program som kostar pengar men man kan testa gratis i upp till två veckor. Från 3 års ålder. Det är som ett spel med olika nivåer som man kommer till när man har gjort färdigt uppgifterna. Det finns olika läsövningar och matteövningar samt en “lekhörna” med enkla spel som de små barnen tycker är roliga. På engelska.

Barnbibblan

Vi gillar den här sidan för det är den första som vi har hittat som är bra och som är på svenska. Det finns både böcker som läses upp (utan text) och olika spel och övningar för att lära sig ord och grammatik. Passar bra för de som är lite yngre.

En app med interaktiva böcker som läses upp samtidigt som orden markeras. Perfekt för små barn att lära sig läsa. Några böcker är gratis sen kostar det. På engelska.

Flags of the world

En App där man lär sig världens flaggor och kan testa sina kunskaper. Som ett spel. På engelska.

Vår 5-åring älskar det här spelet! Man lär sig hur ekonomi fungerar och hur man driver sitt eget företag. Smart. På engelska.
Kul app där man lär sig hur det är att driva sin egen verksamhet genom att sälja lemonad. Det är ett smart spel där man måste ta hänsyn till vad det är för temperatur och vad folket vill ha. Några vill ha sött, några vill ha surt, om det är varmt måste det vara mera is i. Och man måste veta hur mycket man måste köpa in innan. Vår 5-åring tycker det här är jättekul.
Vår yngsta tycker det här spelet är jättekul. Man lär sig räkna med hjälp av de söta animeringarna. På svenska.

Math vs Zombies

Båda mina barn tycker det här är jättekul. Det går ut på att man räddar zombies som kommer emot en genom att lösa ekvationerna.

Code academy

Lär dig programmering helt gratis. Det är som ett spel. Vår äldsta testade första gången när han var 3 år och tyckte att det var jättekul. Nu har vi inte använt det på ett tag då vi inte haft tid och vi behöver ha egentid med våra barn att göra det. Dags att testa igen nu när vi kan! För alla åldrar.

 Den andra resan
Dela gärna med dig av artikeln och gilla gärna Den andra resan på Facebook
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments