Prague Worldschooling

Prague Worldschooling är ett initiativ som startades av en vän och mig tillsammans i Prag för att sammanföra worldschoolers. När vännen slutade engagera sig på grund av egna projekt fortsatte jag med Prague worldschooling. Genom denna icke-organiserade organisation har jag träffat ett stort antal familjer med alla möjliga slags bakgrunder. Jag tycker att det är roligt med matchmaking och vet oftasts vilka som har barn som är i liknande åldrar och vilka intressen/värderingar de har. Jag välkomnar nya och gamla worldschooling-familjer att komma och lära känna oss, delta i våra träffar vara med på aktiviteter. 

Då och då organiserar jag workshops, museumbesök och liknande som kräver planering. Man vet aldrig hur många som kommer men en sak är säker att gruppen har växt till sig och att det även finns andra svenska skolflyktingar att umgås med.

I Prag finns det hundratals utländska familjer som hemskolar. Många är amerikaner. Den största delen är engelsktalande. Det finns många interna grupperingar som gör saker på egen hand. Jag annonserar inte allt på bloggen och facebook så om man inte ser att det är någon aktivitet på sidorna och man vill vara med är det bara att ta kontakt.

Ett urval bilder från Prague worldschooling-sammanhang

stromovka båt
botaniska trädgården Prag
Stromovka träd

Länkar

 

Prague worldschooling

Klicka här för att besöka bloggen.

 

Boka familjevänligt boende

På Airbnb via denna länk

 

Få upp till 495 kr i rabatt

Från Airbnb via denna länk

Leave a Reply

avatar
  Prenumerera  
Notify of