Vad är den andra resan?

Om oss
Bloggen Den andra resan handlar om en rödpillrings-resa. Vi är en familj som valt att lämna Sverige 2015 för att våra barn ska kunna få den uppväxt som de behöver. Vi är en heltidsresande digital-nomad-familj. Jag berättar om att följa våra instinkter istället för att göra som vi har blivit programmerade att göra. Här berättar jag hur vi gör för att få mera frihet i vår ofria värld då vi exempelvis har lämnat Sverige för att kunna ge våra barn den fantastiska möjligheten som heter unschooling. Jag är medveten om de snäva normer som finns i Sverige eftersom jag har bott där under den största delen av mitt liv. Samtidigt vill jag försäkra er om att världen utanför inte ser ut så. Sverige är unikt på det sättet att alla gör på samma sätt och att man straffas för det om man faktiskt gör vad som är bäst för sina barn när någon annan har sagt att man inte får det. 
 
Vi berättar om hur det är att leva med unschooling, om våra äventyr, filosofi och tankar exempelvis:
 
– Har vi rätt att tvinga våra barn gå i skolan?
– Vem äger egentligen barnet och varför har gör de som inte äger barnet anspråk på det? 
– Varför gör alla andra likadant?
– Vad är egentligen unschooling och vad händer med barnen när de blir vuxna?
– Vad och vem är egentligen staten?
– Kan vi lära oss av våra erfarenheter och sluta upprepa historien? 
– Vad heter det att följa sina instinkter och vad barnet behöver istället för att göra som alla andra?
 
Jag skriver även om det praktiska och naturliga som tillhör det nära föräldraskapet  i vår vardag såsom amning, EC och BLW och hur det funkar rent praktiskt med worldschooling och att leva som digital nomad. Jag delar med mig av våra rese-berättelser.
 
Vår rese-stil är åt det äventyrliga hållet och det är även en livsstil vare sig vi befinner oss på en “bas” eller rör oss ofta. Vi förändras och utvecklas. Sedan jag startade bloggen har vi blivit fler. Precis som tiden är resan inte statisk utan den fortsätter framåt.
 
Jag blir väldigt glad om du hör av dig om du känner igen dig eller stöttar mitt skrivande genom en liten donation av bitcoin genom QR-koden ovan eller här 31zyYapc7LPM5RAyGcNmNuySqFHgrcKyFT. 
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
**Maria**
8 years ago

Mycket Intressant…

Jonas Barkå
8 years ago

Trevlig med en blogg om både nära föräldraskap och marknadsanarkism!

Everyday Explorers
7 years ago

Jätteintressant att läsa om din resa och livsstil! Jag har inte barn men tycker det är intressant. Blir så provocerad varje gång någon säger till mig "Passa på innan du får barn för då måste du ta tag i ditt liv". Precis som att det jag gör och livet jag lever nu inte är på riktigt och som att man inte har några alternativ mer än 9-5 Svenssonliv.

Katarina Wohlfart
7 years ago

Kul och intressant. Men håller nog på de flesta punkter inte med. Kul ändå med annorlunda tänk. Däremot, digitala nomader. Vad för typ av uppdrag försörjer ni er på? Och en irrelevant fråga, betalar ni skatt i det landet ni befinner er/ hur funkar det om man byter land ofta? Ni bodde i Prag nu va? (bara försöker lokalisera nuet, många skriver ju i efterhand så man kanske redan har rest vidare..)

Sara
Sara
7 years ago

Hej!Snubblade över din blogg för andra gången nu i min jakt på worldschool-/hemskolbloggar 🙂Förra gången var jag antagligen inte redo och bläddrade bara vidare men så dök du upp igen och nu känns det annorlunda…och jag ska ta mig tid att läsa mer nu!! Liksom du var jag väldigt inkörd i hur allt "ska vara" enligt svenska mått när jag fick vårt första barn och jag kämpade tyvärr emot min magkänsla och lät osäkerheten följa alla regler. Efter tredje barnet var det dock stopp och vi började sakta inse att vi ville annat. Uppsägningar på mitt dåvarande jobb kom som… Read more »

Unknown
7 years ago

Hej! Nyss hittat er blogg och den intresserar mig mycket, vänder lite på tankar jag har och det gör mig glad:)
Kan du förklara vad sudburyskolor är? Och "äkta montessoriskolor? Vad ör det och varför är det förbjudet i Sverige? Tänker att det vimlar av montessoriskolor här?

Nicke
Nicke
4 years ago

Hej! Jag är helt säker på att man kan lära sig barn om inte allt så iallafall det mesta man lär sig åtminstone i grundskolan. Men vad har ni för tankar kring vad era barn ska göra när det är dags att skaffa sig ett jobb och så? Om de ska ha en eftergymnasial utbildning, iallafall i Sverige, så behöver de ju ha betyg från någon skola, t.ex.. Är tanken att de ska klara sig utan “formell” utbildning i resten av sitt liv och bli t.ex. egna företagare? Om någon av era barn säger “när jag blir stor ska jag… Read more »

Oscar W.
Oscar W.
3 years ago

You are pretty rebellious. Your kids will be even more rebellious (I guess). How did your own rebellion started? How was it at school or at home? What decided?

Warren Crutcher
Warren Crutcher
3 years ago

Googlade “äger staten mitt barn” och har kommit på eras sida. Ska bli intressant att läsa. Jag sökte så för att jag är riktigt förbannad över skolplikten–att jag som förälder får inte skydda mig och mitt barn från en farlig smittspridning.

Walfred
Walfred
1 year ago
Reply to  Caroline

Härligt vi var till Mex en sväng.. kul att se att ni är tänkande och levande människor.

Louise
Louise
1 year ago

Så glad att ha hitta er blogg, bara hunnit läsa några inlägg ser fram emot fortsatt spännande och inspirerande läsning! Har under hela mitt vuxna liv varit kritisk till myndigheter och skolsystemet. Rest en hel del också och kommit i kontakt med unschooling och mycket annat du nämner första gången för kanske 10 år sedan men först nu när jag fått barn som jag verkligen fått börja fundera på hur jag ska leva och ta mitt ansvar för att ge henne bästa möjliga uppväxt och förutsättningar. Kommer säkert med någon fråga så småningom men ville nu bara visa min uppskattning… Read more »