Tips på en bra bas för att utforska östra Sicilien och Etna

Under en vecka har vi haft vår bas i Aci Bonaccorsi som är en liten stad som ligger vid foten av vulkanen Etna på Sicilien. Det var hemtrevligt – så nära som man kan komma när man lever som nomader och säkerligen det närmsta vi har kunnat kalla “hem” förutom huset vi hyrde på Bali. Vi hittade Casa De’ll Etna på Airbnb av en slump (klicka på airbnb-länken så får du 166 kr att spendera på vilket boende som helst på Airbnb). 
Vår värdinna Santina och hennes man har tänkt på ungefär allt. Allt för att laga mat och kunna baka fanns och vi fick två extrasängar med till barnen. Lägenheten i huset är tillräckligt stor för en familj och med mycket hyllor och garderober för att kunna organisera sina saker vilket har varit en ganska stor kontrast mot de senaste månadernas spartana boenden där tillhörigheterna mesta legat i väskorna. Det var skönt att bo någonstans där det såg nytt, rent och fräscht ut och inte fanns något som helst att anmärka på och detta för en låg kostnad som passar vår rese-budget.
Vi önskar verkligen att vi hade kunnat stanna längre och lära känna dem bättre. Vi hoppas på ett nytt återseende igen snart någon gång. Först ska vi utforska de delar av Italien som vi har tänkt och följa våra andra rese-planer!

Huset har flera lägenheter. Det här var ingången till vår.
Helt otroligt att man såg toppen av Etna direkt från fönstrena!
Det fanns ett stort sovrum med plats för hela familjen. I vardagsrummet fanns det också en bäddsoffa.

Vår familj med Santina.

Här blommar det för fullt i mars!

Nära huset fanns det en fantastisk lekplats. En av de bättre som vi har sett under vår resa fast att den inte var så stor.
Här blommar det också för fullt. Från lekplatsen syntes torget med kyrkan Santa Maria dell’Indirizzo i bakgrunden.

Jättemånga Winston och Henry!
Santa Maria dell’Indirizzo.

Väggmålning.

En 3 euros-karaff på IKEA bara till mig! Den andra vuxna måste ju köra.

Bästa tipsen för att hålla nere budgeten och utforska Sicilien:

– Bo på Casa De’ll Etna!
– Hyr bil! Vår hyrbil kostar ungefär 14 euro per dag.
– Köp mat på Lidl som ligger ungefär 5 minuter därifrån. Vi lade ner ungefär 10 euros per dag för mat för hela familjen inkl. frukt och snacks.
– Gör smörgåsar och lunchlådor och ta med för att slippa äta ute.
– Eller ät på IKEA som ligger 15 minuter härifrån utanför Catania. Köp en karaff med vin för 3 euro!
– Trevliga utflykter som kan göras härifrån är att åka till Taormina, Aci Castello, Catania, Etna, Syracusa och Noto bland annat. Det är relativt korta avstånd här om man har hyrbil.
– Skaffa simkort med data för runt 20/30 euro och använd som GPS och använd wikipedia eller google som din guide när du går på upptäcktsfärd istället för att betala för vanliga guidade turer.
Tycker du att artikeln kan vara till nytta för någon annan? Dela gärna! Har du synpunkter på artikeln eller vill säga något? Kommentera gärna! Jag svarar på alla frågor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments