Sommar.läger med Agile learning centre

Är du och din familj intresserade av att träffas i sommar och lära dig mer om unschooling, självstyrd inlärning och skapa community med likasinnade? Om det finns intresse från tillräckligt många kommer Rebecka Koritz, via Agile Learning Centers, att erbjuda Skandinaviens första ALF Summer inklusive en veckas summer camp för barn och unga! Det här låter superkul tycker jag. Om du vill veta mer och vara med kan du gå med i den här facebook-gruppen.

Vad är ett Agile Learning Center?

Det första Agile Learning Centret startade 2012 i USA. Sedan dess har utvecklingen av detta nätverk av mikroskolor formligen exploderat, med skolor i både USA, Kanada, Mexiko, Egypten och Sydafrika – och fler är på väg. En ALC hör till de så kallade demokratiska skolorna som bygger på principerna av självstyrd inlärning (som Sudburyskolorna och Summerhill). Vi arbetar vi efter principerna att: inlärning är naturligt och sker hela tiden; inlärning sker genom autentiska upplevelser och när barn får fatta egna beslut; framgångsrik inlärning sker när barnet har tagit ett initiativ, fått skapa, reflektera och dela med sig av vad hen gjort. Det innebär att barn och unga får möjlighet att själva strukturera sin tid och sina aktiviteter, och skapa gemensamma överenskommelser samt se till att de efterlevs och/eller anpassa dem om de inte fungerar. 

I ett Agile Learning Center är det så barnen och ungdomarna arbetar. Vi har inga lektioner, inga lärare, inga kursplaner. Allt bygger på de ungas egen lust, intresse och behov, och utifrån de agila verktygen skapar var och en, enskilt och tillsammans, sin ideala inlärningssituation. Denna skolform är förbjuden i Sverige, men då hela konceptet bygger på anpassningsförmåga kan ett Agile Learning Center även fungera som ett slags uppgraderat version av ett fritids eller för föräldrar som driver eller vill skapa en grupp för barn på fritiden.

För mer info: www.agilelearningcenters.org

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments