Varför inte välja ett liv utan mobbning?

Jag har kommit på varför problemet med mobbning i skolan aldrig kommer att kunna lösas. Det gjorde jag ganska länge sedan när jag upptäckte att det hela var en charad och träning i lydnad. Mobbning kommer finnas sålänge som skolan är en statlig institution som tränar dig i mobbningstekniker och att vänja sig vid mobbning.

Nu såhär i valtider ser man extra tydligt hur den ena gruppen människor ställs mot den andra genom löften som kanske inte ens infrias som påverkar den andra gruppen negativt. Precis som mobbningen i skolan där de tuffa bestämmer vad som gäller.

Denna välfärdscirkus som försämras vart fjärde år kostar (dina) pengar och begränsar dig ännu mer varje gång det är dags att välja den nya härskaren. Pengar är en begränsad vara som du personligen samlar ihop för att kunna använda när det behövs i framtiden. Man kan tänka sig det ungefär som ekorren som samlar ihop nötter inför den långa vintern. Ekorren planerar för sin framtid eftersom den vet att det inte går att hitta mat på vintern. Ekorren är alltså kapitalist.

Människorna i vårt svenska snäva-norm-samhälle gnetar även när det är vinter. Ibland mot sin vilja till och med, för att försörja kollektivet. Även åt de egoistiska översittarna som roffar åt sig och kompisarna till dem. De struntar i hur det går för de andra bara de får sina fallskärmar och miljoner i pension. Sådana som vill ha gratis saker utan att förtjäna det finns det gott om. Just nu pågår en kamp om vad som är viktigare i vårt accelererande degenererade samhälle. Det är snart dags för val-ceremoni där de trogna medborgarna bekräftar sin lojalitet till sina härskare och därmed mobbar de som inte håller med. I skolan får vi lära oss att det heter demokrati.

Demokrati är väldigt populärt. Såpass att det räcker med några få individer som bestämmer åt vilket håll stimmet ska simma. Alla följer efter utan en blinkning. Samma gäller i val såsom i skolan eller på dagis. Några bestämmer att det ska vara på ett visst sätt. Skocken följer efter och några stöts bort vare sig det är av fri vilja eller om de vill vara med men inte passar in. Under förra valet var det hela 85% som var med i denna mobbningslek. De mest socialistiska av socialisterna vann såklart. Vilket gjorde att det blev ännu sämre för de som tog eget ansvar genom att t.ex. försörja sig genom att driva eget företag, och för de som redan stack ut eller som var extra sårbara. Det är redan såpass illa att jag inte tror att det kan bli någon bättring under våra barns uppväxttid. Inte ens om de mest socialistiska mobbas ut ur spelet. Skadan är redan skedd. Särskilt min egen generation är orsaken till det.

I skolan finns det riktlinjer om hur man ska hantera mobbning men det finns inget incitament egentligen att lösa konflikterna. För det handlar om att rätta sig i ledet och passa in. Ettåringarna ska tuffa till sig, därför måste de gå på dagis var det någon som sa. De som inte passar in får gå igenom skolprocessen ändå trots att de skadas av det. Och går man till botten av problemet brukar det vara själva mobbarna som saknar god anknytning till sina föräldrar och som har lärt sig mobbningsbeteendet på dagis, samt de mobbade som ofta inte heller har en trygg anknytning med sina föräldrar eftersom de, som blir lätta byten, fungerar som en magnet för mobbarna att utöva sina aggressioner mot. Går man vidare i uppgiften att lösa mobbningen ser man att både förövare och offer har tvingats befinna sig på själva brottsplatsen och de har inte haft ett val att inte vara där. Det heter skolplikt och avsaknad av ansvarstagande från familjernas sida. Vi lär oss att det är okej att skaffa barn efter att man har gjort karriär helst men inte hur man ska vara med dem och hur viktigt det är med ett ansvarsfullt föräldraskap för vår civilisation och för våra barns välbefinnande.

Just nu har du möjlighet att delta i denna kulthandling men det är faktiskt inte tvång att rösta till skillnad från tvånget att gå i skolan. Så där finns en möjlighet att göra skillnad iallafall. Jag hoppas innerligt att folk börjar förstå att man godkänner systemet som det är genom att vara med i spelet och att din röst påverkar de som inte håller med dig negativt. Detta är den mest själviska och världsfrånvända akt man kan göra, särskilt om man är intresserad av frihet och vill kunna välja en utbildning fri från statlig inblandning för sina barn. Lev livet utan mobbning. Låt andra leva som de vill ifred.

Ta reda på mer:

Politik är en destruktiv kraft som inte kan lösa våra problem

Den som ger sig in i leken får leken tåla

Genom att man röstar ger man samtycke – fantastiskt bra podcast-avsnitt av The voluntary life.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
5 years ago

precis man kan inte mobba någon hur länge som helst, kolla på SD. kalla dom vad du vill men 20% har sagt sitt..

Ulrika
5 years ago

Precis! För att inte tala om det omoraliska i att tvinga andra individer att leva på det sättet som du vill göra. Jag brukar se "röstar du inte, så får du inte klaga", men det är helt felaktigt påstående. Använder du dig av systemet så har du ingen rätt att klaga om systemet går emot dig, medan vi som inte röstar, och som väljer att bygga alternativ, har all rätt att klaga på rådande system. För att citera Buckminister Fuller: “You never change things by fighting the existing reality.To change something, build a new model that makes the existing model… Read more »