Ett år med Edward!

Livet har förändrats till det bättre och har blivit ännu mera spännande sedan den här lilla krabaten kom till oss. Alla barn må vara speciella men det var något alldeles särskilt med sättet som denna lilla gjorde entré på. Det var både dramatiskt och enkelt och naturligt. Året som gått har varit minst sagt utmanande och ännu mera så med det ojämna antalet barn och unschoolingen. Så hur har Edwards första levnadsår varit? Här berättar jag om några ögonblick från året som har gått!
Augusti 2017
Edward välkomnades i vår värld i en trygg hemma-miljö i födelse-poolen. Med oss hade vi ett super-team bestående av goda vännerna Pontus och Ulrika, doulan A och den hemliga barnmorskan V. Läs födelseberättelsen här.

Bild: Ankorpåvift.

September 2017

Edward hänger med på allt det vanliga vi brukade göra innan på ett sätt som funkar för honom och oss. När han var vaken studerar han nyfiket sin omgivning annars sover han mest i sjalen eller ammar. 

Oktober 2017
Edward, som förövrigt heter Satoshi i andra namn, följer med på sitt livs första bitcoin-konferens “Hackers congress“. Det går mestadels bra att ha honom med. Jag körde babypottning och ammade utan problem. Denna höst får vi se hur det funkar att ta med en 1-åring.

November 2018

Edward hänger med i det dagliga livet. För det mesta bär vi honom i sjalen. Nu är han tillräckligt stor att han kan sitta i stolen så att han kan se och vara med mer.

December 2018

Edward får äntligen sitt pass så det första vi gör är att bege oss på äventyr! Vi börjar med en resa till mormor och morbror i Polen via Kromeriz och lite värme vid Röda havet, och Budapest på vägen tillbaka. Edward har varit i 14 länder under sitt första levnadsår: Tjeckien, Polen, Sverige, England, Nordirland, Tyskland, Ungern, Israel, Egypten, Italien, Malta, Estland, Lettland, Litauen.


Januari 2018

Edward som nu är 4 månader får hänga med på familjens skidresa till Lipno. Mest får han vara i sjalen hos den ena föräldern medan den andra åker skidor eller snowboard med barnen. Edward hittar fötterna för första gången. Hela familjen provar på bebisgymnastik.


Februari 2018

Vi åker till Titanicmuseet i Belfast då Henry har varit fascinerad i flera år och han fick resan i födelsedagspresent. Tyvärr hade Henry tröttnat på Titanic när vi väl var framme men resan var spännande ändå! Vi for vidare till England, Malta och på ett snabbt besök till Sverige. Våra goda vänners son tyckte det var roligt att leka med Edward, som är 6 månader gammal på bilden.

Mars 2018

Edward har sin egen säng men sover bara där ibland på dagen. På nätterna sover han tätt intill sin mor, när han inte kryper mot alla andra håll såklart. Vi spenderar våren i Prag. Det är som riktigt sommarväder så man kan gå ut med t-shirt och grilla!


April 2018

Edward vill vara med och göra saker som de stora barnen gör. Han får vara med så mycket det går såklart. Han älskar verkligen vatten och tycker det är roligt att åka båt. Han är 8 månader och kan stå upp med stöd. Han försöker gå men balansen är inte riktigt med på det än.

Maj 2018

Edward får åka på sin första långa roadtrip, till norra Polen. Vi tar flyget till Freedomfest i Stockholm och spenderar lite tid på den härliga stranden i Sopot och äter Zapiekanka. Edward stoppar allt i munnen. Sand är gott men roligt att leka med också.

Juni 2018

Edward är 9 månader gammal och tar sina allra första steg. Vi spenderar dagarna i vatten då temperaturen ligger på strax över 30 c i Prag nästan varje dag. I slutet av juni far vi iväg på en lång roadtrip längs med Baltikum och tillbaka genom Sverige och Tyskland. Men innan dess en snabb vända till England för farfars födelsedagskalas.


Juli 2018

För första gången provar vi på att tälta med en bebis under några veckor. Det var jätteroligt tyckte allihop. Edward kastade en boll för första gången. Edward och vattenkannan är oskiljaktiga. Han måste bada varje dag. Helst flera gånger!

Augusti 2018 – Edward fyller ett år
Edward har sitt livs första födelsekalas och fick blåsa ut ljuset (med lite hjälp från storebrorsorna). Han fick öppna presenter (med hjälp också) och badade. Han älskar ju vatten så mycket. På bilden nedan väntar han på födelsedagsgästerna så att kalaset kan börja.

Ett mycket speciellt år har gått. Såpass att vi nu väntar med spänning på att vännerna som hjälpte till förra året när Edward skulle födas ska få sitt eget barn närsomhelst. 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments