5 bra arbetsplatser för en Digital Nomad i Ubud, Bali

Fördelen med att vara en Digital Nomad är att man kan välja sin arbetsplats. Det kanske inte passar alla men den som kan skärma av sig och koncentrera sig i en miljö som inte är ett sterilt kontor kan göra det var den vill sålänge det finns bra uppkoppling.

Digitala Nomader finns överallt. De verkar dock flockas i Ubud på Bali där jag bor nu. Det är värt att nämna anledningen till varför igen: Ubud är ett trevligt avkopplande ställe som passar bra för familjer som är entreprenörer. Här finns det god mat, mängder av aktiviteter, ett arbetskooperativ, vackra hus, barnvänlig miljö, bra möjligheter till avlastning, relativt låga kostnader, samt ett behagligt klimat.

I Ubud finns det många som väljer att arbeta från caféer. För min egen del passar det mig eftersom mina barn gärna är hemma med vår nanny. Om jag också stannar hemma vill de självklart få min uppmärksamhet och vara med mig vilket resulterar i att inte så mycket blir gjort. Därför måste jag ta mig någon annanstans. Jag kan tänka mig att många här är i samma sits. Dessutom kanske man vill byta miljö och jobba någon annanstans än i sitt hem. Ibland är inte uppkopplingen den bästa. Det kan vara svårt att hitta  Därför listar jag mina favoritställen i Ubud:

Clear Cafe

Clear cafe ligger vid bron mellan Penestenan och huvudgatan in till Ubud. Från caféet har man vackra vyer över ravinen framför där det också finns ett tempel. Internetuppkopplingen är helt ok och det finns olika slags bord att välja mellan vare sig man vill sitta vid vanliga, vid en skolbänk eller vid låga bord på kuddar på golvet. Den som är vegan har kommit till himmelriket här. Det går att välja cashew -och kokosmjölk istället för vanlig till alla drycker. Det finns också speciella “Mylk” shake som är gjord av cashewnötsmjölk. Bland maträtterna finns det allt möjligt, både kötträtter och rawfoodmat. Jag gillade rawfood-lasagnen extra mycket här som var gjord av cashewnötsost och zucchini. Som tur är har jag märkt genom att testa här att jag inte reagerar på cashewnötter längre då jag tidigare har varit allergisk så för mig är det lite spännande.

Kaffepaus

En latte med cashewmjölk

Café Seniman

Café Seniman är ett kafferosteri som har butik och café. Det ligger centralt i Ubud nära Ubud Palace. I cafédelen finns det rätt många frilansare som jobbar. De har nog valt det här caféet för att uppkopplingen är bra, det finns ett jättestort fyrkantigt arbetsbord med eluttag under där det får plats 3-4 personer med laptops på varje sida. Caféet serverar kaffe i olika former för de mest kräsna kaffe-entusiaster och god frukost. 

Alchemy

Alchemy är en rawfood-restaurang som också har butik. Det är ganska mycket folk där så det kan vara svårt att koncentrera sig men det finns massa bord både ute och inne att sitta vid. Alchemy är ganska dyrt fast maten är god och nyttig så det känns bra att välja att jobba och äta sin lunch här. Det finns både salladsbuffé och mer fasta rätter som nachos och salad. Det bästa med alchemy är urvalet av hälsodrickor som är gjorda på tex vetegräs och spirulina. 

Café Vespa

Café Vespa ligger lite längre bort från centrum i Penestenan. Uppkopplingen är ok, maten är italiensk och här kan man hitta olika soppor, pasta, pajer och nybakat italienskt bröd. Kaféet har ingen bra belysning så det är bäst att komma hit när det är soligt. 
Bild lånad från Café Vespa

Kue Café

Kue Café serverar ganska dyrt ekologiskt kaffe och en hel del desserter. Det är mer som ett konditori. Kue café ligger på huvudgatan i Penestenan. Uppkopplingen är mkt snabb för att vara på Bali. Borden och bänkarna är inte så värst bekväma men om man har en stor fil som man måste ladda ner är det absolut värt att komma hit. Dessutom är inte så mycket folk här så man kan jobba ifred för det mesta.
Lånad bild från Tripadvisor
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments