Ett bildkalas från det häftiga militära flygplansmuséet i Prag

Häromdagen besökte vi det militära flygplans-muséet i Prag för vi hade hört att det var “gratis” och vi gillar flygplan så vi tänkte att det kunde vara kul att se. Det var en trevlig överraskning att se så många flygplan då vi trodde att det här bara var en liten utställning. (undrar vem som betalat?) Det fanns flera hangarer med de äldsta flygplanen och många stridsflygplan och helikoptrar utställda utomhus. Det fanns till och med ett svenskt SAAB Draken J-35. Det fanns ett cafe där kan kunde köpa varmkorv för drygt 8 kr och en öl för några kronor till. Vi hann inte se allt men vi kommer gärna tillbaka! Det här museet passar för barn och vuxna för en halvdagsutflykt. Det går att åka hit kommunalt. Vägbeskrivning finns på länk ovan.

En slags kanon från 50-talet.

En kapsel som faktiskt varit ute i rymden i 190 timmar.

Här har en tjeck och en ryss suttit.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
FREEDOMtravel
7 years ago

Vilket fint museum! Påminner mig om ett bil- och flygmuseum som vi besökte nästan varje sommar när jag var liten 😉

Christine - 29°
7 years ago

Vilket läckert museum! 🙂