Slottet Křivoklát och grönskan

For english press translate.
Vi tänkte testa något nytt utanför Prag och kom på att vi inte besökt slottet Křivoklát. Det skulle finnas väldigt fina skogar runtom så det kunde vara en kandidat för en lördags-trekking. Egentligen skulle man gå mellan samhällena Rakovnik-Křivoklát eller Beroun-Křivoklát längs med floden Berounka. Jag hade hört att båda alternativen var väldigt fina men sträckorna på nästan 20 km var för långa för oss. Vi behövde ett både barnvänligt och gravidvänligt alternativ då vi skulle göra utflykten med barnen och vännerna Pontus och Ulrika. Vi utforskade slottet först som var från 1200-talet.
Slottet Křivoklát var under renovering men såg ganska sagolikt ut ändå. Hit kan man också åka med ånglok när det ordnas turer annars tar det ungefär 50 min att åka hit i bil från Prag.

Innergården var i medeltida stil. Den lilla runda byggnaden är en brunn.
Alla i vårt sällskap utom jag och de två minsta provade på att skjuta med armborst.

Winston ville testa också.
Utanför slottet möttes man av grönskan.

Stjärnmossa.
Vi hittade en stubb-kanin.
Och en Totem-påle.
Jag hade sett ut en vandringsväg för att se ett vattenfall och ett ställe med 3 källor och ett spa men det blev inte riktigt den vilda vandring jag hade tänkt mig. Vi gick mest gick på vanliga vägar där vi såg  en del intressanta saker. Det kändes som att gå i tropikerna. Det var så grönt att det nästan gjorde ont i ögonen. Det åskade och regnade på oss också. Pontus och Ulrika blev överfallna av blodtörstiga älgflugor. När vi kom hem upptäckte vi en fästing på Henry.
En av källorna med iskallt gott vatten.

Detta var ett “spa”. Jag kunde bara gå i det i några sekunder innan det var för kallt för mina fötter.

“Regnskog”

“Vattenfallet” på denna trekking var i miniatyr, ca 30 cm högt. Nedanför fanns en naturlig liten pool med kristallklart vatten.

I Křivoklát fanns många fina gamla hus.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ulrika
5 years ago

Blev en fin tur ändå trots bilvägarna 🙂

FREEDOMtravel
5 years ago

Vad fint det ser ut! Fantastiskt grönt! 🙂