Tvättomat och upptäckter i Warszawa


Roadtrip del 2. Vi lämnade Adšprach samma eftermiddag och tog oss vidare norrut över den polska gränsen på slingriga vägar. Det fanns ingen formell gräns. Det var bara en väldigt smal väg som små bilar kunde åka på och en liten skylt som det stod “Polska” på som signalerade att landet var ockuperat av EU. I övrigt fanns det inget tecken på att vi åkt till ett annat land. Det såg exakt likadant ut i Polen som i Tjeckien förutom vägskyltarna.

Vi såg att Kłodsko låg i närheten. Hit hade vi åkt för två år sen och utforskat en guldgruva och strosat omkring i den mysiga stan som också kallades för “Lilla Prag”. Vi åkte vidare mot någon slags camping i närheten av Łodż cirka 4 timmar därifrån. Molnen växte till sig och det började regna ordentligt. Väderprognosen visade att det skulle vara 12 c på dagen ett par dagar framåt och regna varje dag. Trötta och frusna bestämde vi oss för att campingen vi sett ut, som dessutom var utsmyckad med gamla stridsvagnar och stridsflygplan inte var för oss. Det var kallt, blött och såg oerhört deprimerande ut med gubbarna som rökte vid någon tillställning som såg ut att tillhöra en maffia-klan. Så plan B var att hitta ett hotell istället för natten. Dessutom behövde vi hitta någonstans att tvätta då alla Henrys byxor var nerkissade för att föregående campingtoalett “låg för långt bort”.

I utkanten av Warszawa hade jag hittat ett relativt billigt erbjudande på Ibis hotell som hittills hade varit bra varje gång vi bott där så vi bestämde oss för att slå läger där för natten. Det fanns ett vetenskapscentrum i Warszawa som jag gärna ville besöka också men när vi tittade på öppettiderna upptäckte vi att det var stängt på måndagar så det fick bli en annan gång. Den här dagens uppdrag fick helt enkelt bli att hitta en tvättomat.Tvättomaten vi hittade hette “Speed queen” vilket var ett passande namn. Vi parkerade bilen på Ibis och köpte ett endags-kort för lokaltrafiken. Under tiden som maskinen tvättade och torkade utforskade vi omgivningen. Vi passade bland annat på att köpa lite saker som vi behövde och att äta Zapiekanka – vår favorit-snabbmat i Polen.Graffiti nära tvättomaten.

Efter tvättomaten var alla toa-nödiga och Paul var hungrig eftersom han inte äter zapiekanka på grund av hans “carnivore-diet” så vi letade efter ett passande ställe att gå till efter det. Vi vill gärna stödja företag som är frihetliga så vi tog oss dit. På vägen dit såg vi kultur-palatset och lite rolig graffiti. Warszawa har blivit en stor och modern stad. Sist jag besökte staden var mer än 20 år sedan och då såg det helt annorlunda ut.

Ett kriterium (om det är möjligt) när vi väljer att spendera våra pengar på saker som vi vill.Modern tunnelbana i Warszawa med rulltrappetunnel som såg ut som en stjärnhimmel.

Lite solidariskt graffiti i centrum.

Bobby Burger låg vid “Kulturpalatset” som tidigare kallades “Josef Stalin Palatset”. 

Vi stannade bara i stan ett par timmar innan vi for vidare mot nästa äventyr: Visenter i Białowieza! Fortsättning följer.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
FREEDOMtravel
5 years ago

Vad kul att ni ska till visenterna! 🙂

Anonym
Anonym
5 years ago

"signalerade att landet var ockuperat av EU"

lol, den här siten kommer få svårt att passera eu's åsiktsfilter om byråkraterna lyckas få igenom det.