Magi bland bergstoppar i Österrike

På vägen tillbaka från Liberland åkte vi via Kroatien med en snabb påhälsning på vänner och nya digitala nomad-familjer där och genade igenom Slovenien eftersom vi nu hade en tid att passa nu i Prag.

Resan tillbaka tog 5 dagar med en natt på vägen till Zagreb, en natt i Zagreb samt två i Österrike. Vi hade fått nys om en magiskt vacker plats genom våra sydafrikanska vänner som hade varit där tidigare och filmat med sin 4k drone. Platsen heter Hallstatt och är en riktig sagostad som ligger alldeles vid en sjö med kristallklart vatten.

Vi badade på den andra sidan. Det finns en utmärkt lekplats och jättefin badplats med rutschkana ner i det iskalla vattnet. Jag brydde mig inte om att det stack i kroppen av det kalla vattnet – det var underbart.

Tyvärr var det fullbokat på den södra delen av sjön – och boendet i Hallstatt låg långt över vår budget vilket gjorde att vi lämnade Hallstatt strax vid solnedgången och stannade på ett mer förmånligt ställe nära den tjeckiska gränsen istället.

Tips! Det går minibussar mellan den tjeckiska turist-orten Cesky Krumlov och Hallstatt, och tåg mellan Prag och Cesky Krumlov för den som besöker Tjeckien och vill göra en detour här. Det är annars absolut bäst att ha sin egen bil så att man kan ta det i sin takt och stanna var man vill. Det finns rätt mycket aktiviteter i området, till exempel saltgruvan och mammut-grottan (som det finns is inuti). 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annika/Resfredag
7 years ago

Åh vilka fantastiska bilder!

FREEDOMtravel
7 years ago

Fantastiskt vackert!

www.marvelicious.blogg.se

Underbart! Vad behöver man egentligen mer än vatten, berg, vackra byggnader och natur? 🙂