Ett efterlängtat litet liv, “Not back to school” och väntan på en konferens


De närmsta veckorna har varit händelserika. Det är det minsta man kan säga. Dels har våra vänners barn äntligen kommit, om än dramatiskt och med en del utmaningar men de har haft en imponerande graviditets-resa bokstavligt talat. Jag hade helt glömt av vilken rödpillring det är att bli första-gångsmamma. Fokus har legat på “det lilla livets” ankomst och att finnas till hands när det behövs och jag har haft svårt att tänka på annat. Det känns bra att se att saker och ting fungerar nu med amningen och återhämtningen från födelsen och se hur Ulrika blir sig själv igen.

Ulrika med efterlängtade dottern Othilia.

För oss själva rullar det vanliga livet på. Alla dagliga utmaningar måste mötas och allt måste underhållas. Jag har egentligen inte mycket energi över men har ändå dragit igång en del projekt med “Prague worldschooling” så mycket som jag har kunnat. Det känns fantastiskt att det är så många som är intresserade och att det till och med finns andra som vill dra igång egna projekt för Prague worldschooling! Det verkar också finnas hopp för att få det att gå runt ekonomiskt om man skulle hyra en lokal för att starta ett konstruktivt unschooling-kooperativ och co-working-ställe. 

Det har kommit hit flera svenska skol-flykting-familjer som stannar här under hösten. Så vi har kunnat ha umgänge på svenska när vi har velat. Det känns väldigt positivt då jag trots att jag varit nöjd med vårt internationella umgänge här ändå saknat att ha svenskan och svensk kultur tillgänglig för våra barn. Det är verkligen jätteroligt.

Othilias första besök på Paralelni Polis med familjen och vänner.

Lagom till decentraliserings-konferensen “Hackers congress” kommer dessutom ännu fler svenskar och vårt kvarter kommer att fyllas med frihetliga människor som hackar sig fram i livet. Kan knappt vänta tills oktober! De två förra konferenserna som vi gick på 2016 och 2017 var otroligt spännande. Det är liksom som om man har gått och väntat hela året. Biljetterna släpptes i våras och var slutsålda på ett par dagar bara så det känns väldigt skönt att ha norpat några! 

Edward ser ut som en jätte-bebis bredvid Othilia!


Vi har haft en fantastiskt fin sommar med tropisk värme från slutet av april till mitten av September. Ute-baden är fortfarande öppna till sista september så vi får passa på. Nästa vecka ska det bli strax under 30c igen.

Petynka-badet har öppnat en barnhörna med stor hoppkudde och roliga saker.

Barnpoolen här är perfekt för Edward men det är ett stort ställe så det är svårt att få överblick över 3 barn som springer omkring. Det gäller verkligen att inte släppa Edward med blicken!

Bild från “reclaim the play parks” meet-upen. Just nu har det kommit många nya familjer vilket har varit jättekul. Det finns  utrymme för att ordna grupp-aktiviteter och specialisera sig efter de olika barnens intressen och ändå ha tillräckligt många som deltar.
Ulrika och “lilla livet” några dagar innan hon välkomnades i världen.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ulrika
5 years ago

Stort tack för all hjälp, den är ovärderlig!